Prov & Tävling

Arbetsprov

I kategorin arbetsprov bedöms ekipagen individuellt och koras med ett godkänt eller icke godkänt och man prövas i olika klasser

Att aktivera sin hund genom att följa ett speciellt spår, över olika underlag, i varierande terräng med störningar i form av  dofter, djur, människor mm är en rolig utmaning för dig och din hund. Hunden får jobba rejält med sina sinnen,  någonting som hunden har alldeles naturligt, dvs förmågan att spåra, och detta är en fantastisk aktivering/tävlingsform för både hund och ägare.

Hunden skall hitta och markera människor som ligger mer eller mindre dolda i terrängen.

I princip kan alla hundar vara med och träna. De allra minsta hundarna kanske kan ha svårt att jobba i snårig och svårtillgänglig terrräng.

Specialsök… … … … 

  • Start, järn, brons, silver, guld

Föremålsök innebär att hunden skall leta i en upptrampad ruta efter roliga saker , när man gör prov så är det på tid. 5 nivåer.

  • Start, järn, brons, silver, guld

Att aktivera sin hund genom att gömma olika dofter är en rolig utmaning för dig och din hund. Hunden får jobba rejält med sitt bästa sinne, nämligen nosen.

Lydnad

Lydnad är någonting viktigt för hunden och dess möjlighet till frihet och utveckling. Lydnad finns i olika former både som vardagslydnad och tävlingslydnad. Ekipage som gillar lydnad gillar utmaningar och att få se sin förmåga prövas i hur långt de kan nå.