Laddar Evenemang

Hundtest utbildning BK1

21 mars 2020

Beteendekunskapskurs BK1

För vem

Kursen riktar sig till alla medlemmar och funktionärer i SHK. Inga specifika förkunskapskrav krävs. Alla som vill veta mer om SHK Hundtest eller öka sin kunskap om hundars beteende är välkomna!

Beskrivning av kursen

Under kursen kommer SHK Hundtest att gås igenom och syftet med testet diskuteras. Målet är att öka kunskapen om tolkningen av olika beteenden samt tolkningen av testprotokollet. Ytterligare ett syfte är att belysa hur resultatet av beskrivningen kan användas i träningen av hunden. Deltagaren får efter genomgången kurs någon kunskap om hunds beteende kopplat till mentala egenskaper.

Kursen är en endagskurs på ca: 8 timmar, kostnad 400 kr. Lunch och fika ingår i priset.

Plats blir Eskilstuna-Torshälla lokalklubb den 21/3 med start kl. 9:00 till ca: 16:00

Genomgången kurs ligger till grund för att utbilda sig till testfigurant i SHK Hundtest.

Mer information finns på Centrala hemsidan under fliken ”SHK Hundtest”.

Att vara funktionär inom hundtest är mycket utvecklande och intressant, man jobbar ett par gånger om året vanligtvis. Man får även delta som funktionär vid våra L-tester av Service och Signalhundar. I jobbet som figurant eller testledare ingår att bygga bana före test samt agera i de olika momenten som utförs.

Av vem

Kursen hålls av Tommy Holmertz som är hundtestbeskrivare i SHK Hundtest samt mentalbeskrivare med utbildningsbehörighet inom Svenska Brukshundklubben sedan 2001. Tommy har lång och bred erfarenhet med hundar. Hans instruktörs- och tävlingskarriär inom tävlingslydnad och personspår började 1983. Till hans meriter kan lydnadschampionat i SHK och SKK tillskrivas, samt tävlat skydd, personsök, personspår och rapport på SBK. Deltagit på SM och VM samt landskamper i SHK. Dessutom har han varit aktiv inom tjänstehundssektorn och skydd. Han har ett brinnande engagemang för SHK och är en fantastisk tillgång för utvecklandet av SHK Hundtest.

Är du intresserad av att gå BK1, kontakta Tommy Holmertz

Mail. anmalan.hundtest@svenskahundklubben.se

Tel. 072-44 88 192

Share This Event

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Detaljer

Datum:
21 mars, 2020
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Arrangör

HTK