Gör hundtest under 2022

“Vårt hundtest som nu varit igång i några år är framförallt utvecklat för att fastställa den vuxna hundens mentalitet därav dagens åldersgräns på 18 månader. Testen belastar inte hundarna så hårt, eftersom vi i första hand tänkt att det ska lämpa sig för sport och sällskapshundar.

Testen är uppbyggd så att alla hundar ska utsättas för samma retningsstyrka, man kan då jämföra individerna gentemot varandra. Vårt hundtest är unikt i det avseendet att vi gör först en beskrivning av hur hunden reagerar och agerar ute på testbanan, för att sedan göra en samlad bedömning av hunden och dess egenskaper. Testbanan går på små grusvägar eller skogsstigar och en del på öppen gräsyta, så miljön blir varierande för hundarna.

 

Missa inte att göra hundtest med din hund och lär dig mer om hur din hund agerar och reagerar.

There is no Event