Guidad tur på Svenska Hundklubbens nya hemsida

Välkommen till våran nya hemsida. Vi vill passa på att tacka alla männsikor som hjälpt till med information, bilder, idéer till den nya webplatsen. Hemsidan har fått en del nya sidor, funktioner och framförallt ett nytt utseende.
Tanken med det nya formatet på hemsida är att få till en mer informativ och levande webbmiljö där du som användare får ett gott utbud på SHK & hundrelaterad information, därför kommer det att publiceras en del nyheter gällande olika aspekter kring hundägande och även artiklar ifrån andra hemsidor kommer att dyka upp i flödet.

Den nya hemsidan responsiv och fungerar alldeles utmärkt på mobiltelefoner och surfplattor.
Under 2019 kommer fler smarta funktioner och mera innehåll att publiceras på hemsidan… ”Stay tuned…”

Skulle det vara något du saknar på hemsidan som borde finnas här, kontakta mig gärna via webmaster@svenskahundklubben.se

 

Låt oss ta en rundtur på den nya hemsidan och titta på ett par nya saker och saker som fått en ny plats.

 

Startsidan

Startsidan heter hem och är det första du möter när du kommer till svenskahundklubben.se

 1. Högst uppe hittar du 2 menyer, Den övre är snabblänkar till sidor som vi tror du kanske kan komma att vilja besöka men som ligger längre in i den vanliga menyn.
 2. Den nedre stora ”Huvudmenyn” är kategoriserad efter verksamhetens uppbyggnad, under dessa rubriker finner du allt relevant innehåll för varje kategori.
 3. Här finns även en sök-ikon till höger som ger dig möjligheten att genomsöka hela hemsidan efter just det du söker istället för att bläddra runt.

 

Längst ner på din sida hittar du alltid 2 knappar.

 1. Översättare, här översätter våra besökare snabbt hemsidan till ett av de större språken
 2. Tillbaka till toppen, klickar du på denna hamnar du högst upp på sidan igen.

 

 1. Här presenteras de viktigaste nyheter från föreningen. Och finns det inget som är av större prioritet försvinner detta område.
 2. Här hittar du de 5 kommande evenemangen ifrån föreningens kalender, klickar du på kalenderbilden så kommer du till den kompletta kalendern.

 

 1. Här presenteras de senaste nyheterna från alla kategorier (ej lokalklubbsnyheterna)
 2. Här hittar du de populäraste inläggen från sidan

 

Här samlas nyheterna som kommer ifrån våra lokalklubbar.

 

Här finner du en lista av våra lokalklubbar, klickar du på någon av dem tas du till en sida som beskriver klubben, innehåller kontaktinformation och länkar till lokalklubbens egna webbplats.

 

Kalender

Utöver att kalendern finns listad på respektive avdelnings sida som visar just deras evenemang/tävlingar/prov mm så finns även den stora kalendern som visar hela klubbens planerade event

Denna hittar du till överst på varje sida

Det första du ser är en månadsvy i formen av en traditionell kalender där alla evenemangen är färgkordinerade efter kategori

 

 

Du kan också välja att se dem i listläge med fler detaljer visade från start

 

Väl inne på ett evenemang hittar du fler uppgifter om evenemanget, Länk till anmälning, specifik information som kan beröra just detta evenemang, samt så kan du direkt lägga in evenemanget i din telefons kalender via de 2 knapparna i toppen på bilden ovan.

 

Avel -> Stambokföring

Stambokföringen kan nu göras online eller på traditionellt sätt, dock skall som alltid orginalstamtavla bifogas vid stambokföring

 1. Här finner du onlineformulär för stambokföring
 2. Här finner du nedladdningsbar pdf för stambokföring via email eller postgång

 

Här fyller du i dina och hundens alla uppgifter

 

Här bifogar du en högupplöst (lätt läsbar) kopia av din stamtavla

 

Avel -> Kennelregister

Denna sida handlar om SHK anslutna kennlar, finns din SHK registrerade kennel inte med klickar du på knappen ”Stå med i kennelregistret”

 

Avel -> Valpförmedling

Svenska hundklubbens kennlar ges möjligheten att förmedla sina valpar till försäljning via denna sida.

 

Om SHK -> Dokument

 1. Under menyn ”OM SHK” hittar du alla protokoll och styrande dokument för verksamheten, (regler för olika grenar och utställning hittar du dock på respektive sida)
 2. Protokollen har fått flytta in års-arkiv för lättare navigering. Och på sidan protokoll finns även nu en uppladdningsmodul för lokalklubbar & kommittéers protokoll till rikssekreteraren och webmaster.

 

Kontakt

 1. Högst upp på varje sida i genvägarna finner du knappen ”Kontakt” den tar dig direkt till vårat kontaktcenter.
 2. Kontaktformuläret hittar du till från flera ställen, under ”OM SHK” hittar du det i huvudmenyn men också i sidonavigeringen under den rubriken.

 

När du väljer att kontakta SHK kanske du inte alltid vet vem du skall vända dig till men denna sida är gjord för att underlätta för dig i att kunna kommunicera lättare med rätt avdelning

 1. I listan kan du läsa korta förklaringar på vad varje avdelning ansvarar för och på så sätt lista ut vem du egentligen söker, om du ändå inte är säker på vem din fråga berör kan du alltid kontakta ”Kansliet” som då vidarebefordrar frågan till rätt person inom organisationen.
 2. HÄR väljer du vem mottagaren av ditt meddelande är innan du klickar på ”Skicka”

 

 

Tack för att du tog dig tid att läsa hela vägen hit ner och vi hoppas att du fått lite mer klarhet i vart saker och ting finns på den nya hemsidan.
Skulle det vara något du saknar på hemsidan som borde finnas här, kontakta mig gärna via webmaster@svenskahundklubben.se

Webmaster @ Svenska Hundklubben