Valberedningens samlade förslag Årsmötet 2021

VALBERDNINGENS FÖRSLAG TILL STYRELSEN 2021

 • Riksordförande OMVAL Anna-Lena Mann 2 år Södertälje
 • Vice riksordförande KVARSTÅR Gabriella Rönn Larsson 1 år
 • Övrig Kassör KVARSTÅR Zaima Erlandsson 1 år VSN
 • Ledamöter KVARSTÅR David Wetterlind 1 år Eskilstuna
 • KVARSTÅR Susanne Bergström 1 år Uppsala
 • NYVAL Rasmus Aläng Gustafsson 2 år Eskilstuna
 • NYVAL/FYLLNADSVAL Elisabeth Allbrand 1år Övrig
 • 1 suppleant KVARSTÅR Ann-Katrin Lindlöf 1 år Södertälje
 • 2 suppleant NYVAL Jim Johansson 2 år Övrig

VALBERDNINGENS FÖRSLAG TILL REVISOR OCH REVISORSUPPLEANT 2021

 • Revisor OMVAL Örjan Langborg 1 år VSN
 • Revisorsuppleant NYVAL Björn Svensson 1 år Västerås

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG TILL VALBEREDNING 2021

Om årsmötet vill så finns vi till förfogande för omval som en enhet. Linnea Strandberg Per Sydegård Åse Rönnblom Gsson

 

De som nominerats till styrelsen är

 • Jim Johansson,
 • Elisabeth Allbrand
 • Örjan Langborg har nominerats till revisor.

 

PRESENTATION AV DE NOMINERADE OCH AV VALBEREDNINGEN FÖRESLAGNA

Rasmus har tillsammans med familjen varit medlem i SHK i några år då familjen gått valp-, lydnads- och handlingkurser med sina hundar. Rasmus Aläng Gustafsson, Näshulta. 23 år ” Jag har arbetat med e-handel, kundservice och IT och har god systemvana samt god kunskap i att bygga egna system. Varit med att inhandla nya system samt byggt hemsida åt stora miljöorganisationer. Jag skulle beskriva mig själv som en naturälskare. Min favoritsysselsättning är i naturen med antingen flugspö eller kamera i högsta hugg. Under min gymnasieutbildning fick jag ett stort intresse för natur i allmänhet och utvecklade därmed ett stort hundintresse. Förutom det så fick jag ett mycket stort intresse för matlagning som nu har lika stor plats i mitt liv som foto, fiske, hund och föreningsliv. Kombinationen av dessa och min utbildning har gjort att jag älskar att se resultat och en effektiv förening. Jag brinner för natur och tycker det är kul att lära mig allt som finns att lära sig om naturen och även lära andra det! Jag tror att jag, med min yrkeslivserfarenhet och erfarenhet inom föreningsliv kommer kunna bidra till en effektivare, bättre och attraktiv förening!”


Elisabeth är sedan hösten 2020 ansvarig för frågorna åt CS. Elisabeth är sedan 2020 medlem i SHK. Elisabeth Allbrand, Nol. 48 år. “Jag är en aktiv hundmänniska med bakgrund ifrån Västra Kennelklubben. Jag arbetar som beskrivare & testledare inom SKKs Beteende- och personlighetsbeskrivning hund – BPH sedan 2012. Är aktiv utställare både i Sverige och utomlands samt tränar och startar på viltspårprov. Jag har arbetat inom zoo branchen sedan 1990-talet och driver idag Torslanda Djurbutik & Veterinärfoder tillsammans med en veterinär. Klubbarbete är inget nytt då jag varit aktiv i rasklubb och specialklubben i flera år tidigare. Jag och min man David driver kennel All Brand Bordeaux med uppfödning av Dogue De Bordeaux. Jag ser framemot att vara en av dom som arbetar för att föra SVENSKA HUNDKLUBBEN framåt och vara en del av SHK andan, Hunden i centrum.”


Jim är nybliven medlem i SHK. Jim och hans sambo innehar Mulatorp’s kennel med uppfödning av labrador retriever av jakttyp. “Jag sitter sedan 5 år som ledamot och 3 år som kassör för Föräldrakooperativet Familjelyckan EK i Åseda. Vi omsätter 3 milj och numera sköter kassören allt arbete själv av det vi tidigare haft konsult till. I mitt uppdrag ingår lönearbetet, bokföring, bokslut, årsredovisning, rapportera pensioner, upprätta och göra uppföljningar på budget och mycket mer. Vår verksamhet har gått från att behöva läggas ner innan jag tog över, till att gå med 1 milj i överskott (33%) och ha en mycket bra väl fungerande verksamhet. Vi har utvecklat verksamheten maximalt men ändå gjort bra resultat. Jag satt i 5 år som If Metalls ordförande för Rottne Industri AB. Jag har en hel del utbildningar där igenom. Jag valde att släppa detta uppdraget då jag ser min framtid i hundvärlden. Jag suttit med i ett par olika föreningar och har god erfarenhet av föreningslivet och har dessutom varit aktiv både inom kommun- och regionpolitik. Vi har en egen gård med varierande djurslag. Jag har arbetat med djur hela mitt liv och min sambo har hållit på med hundar hela hennes liv och vi har båda djurutbildning på olika fronter.”


Björn har varit medlem i SHK sedan slutet av 1990-talet och varit kassör i lokalklubben Västerås sedan mitten av 2000-talet. Björn Svensson, Ransta. 62 år. “Vi blev med hund 1982, Cissi – Golden Retriver och Mallan gick sin första kurs hos SHK 1983. Runt 1990 blev Mallan mer aktiv i SHK och började träna och tävla med Centha. Jag blev medlem i slutet av 90-talet. Jag valdes in i styrelsen som kassör 2007 och har varit med i lokalklubbens styrelse sedan dess. Jag arbetar som supportchef på Infor