Funktionärer

Tommy Eriksson

Vår familj har haft hund sedan slutet av 70-talet. Det var min frus intresse för hundar som gjorde att jag kom med på tåget. Vi började med Golden retrievers och var ett kort tag med i SBK där jag gick min första kurs.

När vi senare flyttade till Pershagen 1982 gick vi med i Svenska Sällskapshundklubben som hade en liten klubbstuga i Fågelsången i Pershagen. Jag kommer ihåg att valparna släpptes tillsammans på den gamla tennisbanan som fanns på området. Kommer inte ihåg vem som var mest förskräckt, vår valp eller jag men jag tror det var vår valp som blev sittandes i ett hörn. Sedan följde några år med olika hundraser och klubben fick ny plats i Enhörna. Mitt intresse för hundar har under senare år varit, och är att spåra med hunden i skog och mark.

E-post

Jag är med i Områdesgruppen

 

Anita Walldau Wallin

Jag är instruktör för Valpkurs och Barn Med Hund. Jag har varit instruktör i två år och går nu en utbildning i SHK:s regi för just Valp- och Vardagslydnad. Min erfarenhet som hundägare är dels i min familj som barn, dels som vuxen hundägare till Labradorer sen 2002. Att jag valt SHK som klubb beror enbart på den otroligt trevliga och familjära känslan vi har i vår klubb. Hos oss får ALLA plats och är välkomna!

Valpinstruktör och Allmänlydnadsinstruktör

E-post

 

Ann-Katrin Lindlöf

Jag gick med i SHK 2018. Allt började med en minnesvärd utställning och ett personspår i skogen i Taxinge, ett trevligt gäng där man blev väl mottagen av alla.

Jag har haft Leonberger sen 2004, men just nu har jag bara en. Bulten kom in i mitt liv som en storm, en ouppfostrad, reaktiv omplacering som jag lärt mig väldigt mycket av. Vi tränar mycket socialträning men även livräddning, viltspår, personspår, nosework och så klart rallylydnad som hjälpt till med samarbetet och stärkt kontakten mellan oss.

Mitt hjärta klappar lite extra för hundar med beteendeproblematik, då jag tycker att alla är värda en chans till ett bra liv.

Instruktör i Rallylydnad och med i Cafégruppen

Meil

Annica Ahlberg Valdna

Jag är med i SHK Södertälje för att klubben har kunniga instruktörer och bjuder på ett brett utbud av kurser. Blev inspirerad av min egen hund, Frodo som är en dvärgschnauzer att gå instruktörsutbildningen 2019. Efter kursavslutningen har jag börjat leda vardagslydnad tillsammans med en kollega. Även spårkurser skulle vara intressanta att leda framöver.

Min hund är viktig eftersom jag blev ensam för drygt tre år sedan. Han är mitt sällskap och min kompis under den här tuffa och ledsamma tiden. Sedan några månader tillbaka är jag ägare av ytterligare en dvärgschnauzer, tiken Zelda som är ett yrväder och härlig till humör och temperament. Jag är ledamot i styrelsen, redaktör och webbredaktör. Jag jobbar även som ansvarig för Månadsbladet som skickas ut till alla medlemmar i Södertälje.

E-post

 

Birgitta Olofsson

Jag gick med i SHK Södertälje när min hund var ett år. Jag ville gå en kurs i vardagslydnad och valet föll på SHK Södertälje helt enkelt för att klubben låg närmast där vi bor. Har sen blivit ”fast” i denna klubb. Orsakerna till det är flera, men framför allt kände jag en gemenskap och positiv attityd inom klubben som jag tyckte om. Dessutom finns här mycket kompetenta hundinstruktörer, såväl inom klubben som de externa instruktörer som har kurser här.

Vi har en blandras, labradoodle som är en glad och yster hund och som tycker om alla aktiviteter som vi hittills har provat på inom klubben. Vi fokuserar nu på personspår och lydnad där vi tränar och däremellan avlägger prov eller tävlar.

Brukar hjälpa till i köket/cafeterian under utställningar och tävlingar.
Mejl till kassör

Kari Ljung

Jag heter Kari Ljung och min hund är Morris. Jag har varit med SHK Södertälje sedan 2002. Började gå lydnads-/personspårkurs med min dåvarande hund Walle. Vi blev så taggade att vi fortsatte med alla kurser vi kunde tänka oss som sen resulterade i att jag började utbilda mig som lydnads-/personspårinstruktör samt (person)spårdomare. Intresset för lydnad avtog men inte för personspåret. Numera dömer jag bara spårprov och går själv lydnadskurser med Morris i Stockholm för Johan Andersson ”Fria Hundar”. Jag har gått hos honom i flera år även med min förra hund Roy. Den lydnadsformen/filosofin passar mig/oss perfekt.

E-post

  • Spårdomare, styrelsesuppleant

Miriam Huttunen

När jag skaffade min första egna hund för fem år sedan fick jag tips om SHK Södertälje och följde med en dag. Jag kommer aldrig glömma den dagen då jag fick ett sånt trevligt bemötande av alla där och för en gång skull kände jag att min hund är välkommen i klubben. Sedan dess har jag inte kunnat dra mig därifrån. Det är ett öppet klimat och trevliga människor. Om man ger saker till klubben får man minst lika mycket tillbaka. Folk delar med sig av sin kunskap, vilket jag tycker är fantastiskt.

Mitt intresse för hund har funnits hela livet men det var inte förrän jag skaffade min första egna hund som jag började intressera mig för vardagslydnad och andra hundsporter. I dag är äger jag två amerikanska bulldoggar som är fem respektive ett år gamla. Den yngsta kör jag sök, spår och lydnad med och den äldsta får följa med på det han gillar. Mitt liv går åt hundarna och det är något jag älskar.

Jag är idag Vice ordförande och Allmänlydnadsinstruktör

E-post

 

Britty Andersson

Jag är med i Svenska Hundklubben för att det är en lite mer personlig klubb. Jag är instruktör i personsök.

Jag tränar personspår, viltspår och personsök med mina två Engelska springer spaniels. Ibland ställer jag ut dem på hundutställningar. Vi har också provat kantarellsök, agility, rallylydnad, vardagslydnad och norska och finska viltspår.

E-post

 

Carina Ahlin

Jag älskar att jobba med mina fyra Storpudlar. Det blir personsök, agility, lydnad, utställning och spår. Jag har provat på det mesta!
E-post

 

Helena Djurheden

Jag började med personspår i SHK för att klubben var ensam om att erbjuda personspår som egen gren. Varken jag eller min Grand Danoistik hade hållit på med spår innan men Edda visade sig vara en riktig stjärna. Hon blev andra hunden som klarade guldspåret och SHK:s första personspårschampion!

Blev instruktör i personspår och hade kurser några år men nöjer mig just nu med att vara spårdomare.

E-post

Jan-Lennart Andersson

Mitt hundengagemang startade i slutet av 90-talet med, att jag hade en ”svår” hund. Den krävde helt enkelt, att jag lärde mig mycket om hundträning/hundhållning. Har jobbat intensivt med egna och andras hundar sedan dess …

Jag är utbildad lydnads- och spårinstruktör i SHK, och har under de senaste åren jobbat med kursen Ordning, Reda och Spår – och kursinnehållet är lätt att förstå.

Vi har idag en schäfertik ”Elva” (min och min frus elfte hund ;-), som gillar sin husse och gillar att träna följsamhet – och  fullkomligen älskar att spåra.

Jag är spårdomare, spårinstruktör, lydnadsinstruktör och utbildningsansvarig i klubben.

E-post

Kari Ljung

Jag heter Kari Ljung och min hund är Morris. Jag har varit med SHK Södertälje sedan 2002. Började gå lydnads-/personspårkurs med min dåvarande hund Walle. Vi blev så taggade att vi fortsatte med alla kurser vi kunde tänka oss som sen resulterade i att jag började utbilda mig som lydnads-/personspårinstruktör samt (person)spårdomare. Intresset för lydnad avtog men inte för personspåret. Numera dömer jag bara spårprov och går själv lydnadskurser med Morris i Stockholm för Johan Andersson ”Fria Hundar”. Jag har gått hos honom i flera år även med min förra hund Roy. Den lydnadsformen/filosofin passar mig/oss perfekt.

E-post

  • Spårdomare, styrelsesuppleant

Kicki Samuelsson

Jag heter Kicki Samuelsson och har två tikar, blandraser. Vi tränar spår, sök, föremålsök, nosarbete och specialsök och kör även proven i dessa på Svenska Hundklubben.

Jag har en hel del uppdrag i Svenska Hundklubben men så är det ju i en ideell verksamhet.

Domare, instruktör och tävlingsledare. Ordförande i LK Södertälje, sekreterare i centralstyrelsen och ordförande i arbetsprovkommittén.


E-post

Kirsten Johnson

 

E-post

  • Spårdomare
  • Spårinstruktör

Ronnie Forsberg

Mitt intresse är personspår av den enkla anledningen att jag tycker om att komma ut i naturen. Jag har det trevligt och kul med min hund som snart blir 13 år. Vi har arbetat med personspår i cirka 12 år och i spåret får man även träffa trevliga personer som delar mitt intresse.

E-post

 

Yvonne Jagersten

SHK:s passade oss perfekt utifrån den hund jag har

Jag är uppvuxen i en familj där det alltid fanns hundar. Min första egna hund blev en Bayersk viltspårhund, som hette Kirre och blev 16 år. Vi började med lydnad i klubben som då kallades SSHK. Blev sedan tillfrågad om jag ville bli ringsekreterare. Då låg klubben vid Södertälje Syd och vi stod och ropade order till kursarna mellan järnväg och motorväg. Då hade jag blivit lydnadsinstruktör. 1988 flyttade vi till Bastmora och jag var med vid uppbyggnaden av klubben.

Jag vidareutbildade mig inom hunderiet och det blev lydnad, personspår, viltspår, nu senast Nose Work. Är även domare i lydnad, person- och viltspår samt föremålssök. Är även utställningsdomare.

Efter Kirre kom en ny dam, Jissa som var helt underbar, även hon Bayersk viltspårhund som blev 12,5 år. Med henne arbetade och tävlade jag med lydnad, agility, och spår klass 3 samt viltspårschampion. Hon var inte bara smart hon var även snygg och många priser blev det, Jissa blev Århundradets hund, Multichampion 2012 då vi firade 100 år på SHK.

2013 kom Yes som är en Perro de aqua espanol. En riktig liten gullunge med mycket bus och hyss. Med Yes arbetar och tävlar vi i lydnad där vi är i klass 3, personspår Guldhund, Personsök bronsklass, Nose Work klass 2. Yes är en tjej som älskar att jobba och vara till lags.

Har varit med i SHK sedan 1984.

 

E-post

Carina Mann

Utställningsdomare

Tel: 073-8557880

Meil

Jeanette Wandell

Ringsekreterare

Tel: 070-7617888

Mail

Marianne Brunnström

Jag har varit med i Södertäljeavdelningen sedan hösten 1989 i samband med att jag skaffade min andra rottweiler. Utbildades samtidigt som lydnadsinstruktör och har varit det i så gott som alla år. Mitt intresse för att träna hundar till att söka och hitta människor, gjorde att jag även blev sökinstruktör. Så under flera år har jag haft både lydnads- och sökkurser.

Mitt hundintresse har även inneburit att jag är domare och tävlingsledare i lydnadstävlingar samt domare i sökproven. Under de senaste åren har jag även utbildats till utställningsdomare.

Jag är med i Svenska Hundklubben för att klubben sätter hunden i centrum och att vi tar emot alla hundar och mattar/hussar.

Just nu har vi förutom en rottweiler även en schäfer i familjen.

E-post

Yvonne Jagersten

SHK:s passade oss perfekt utifrån den hund jag har

Jag är uppvuxen i en familj där det alltid fanns hundar. Min första egna hund blev en Bayersk viltspårhund, som hette Kirre och blev 16 år. Vi började med lydnad i klubben som då kallades SSHK. Blev sedan tillfrågad om jag ville bli ringsekreterare. Då låg klubben vid Södertälje Syd och vi stod och ropade order till kursarna mellan järnväg och motorväg. Då hade jag blivit lydnadsinstruktör. 1988 flyttade vi till Bastmora och jag var med vid uppbyggnaden av klubben.

Jag vidareutbildade mig inom hunderiet och det blev lydnad, personspår, viltspår, nu senast Nose Work. Är även domare i lydnad, person- och viltspår samt föremålssök. Är även utställningsdomare.

Efter Kirre kom en ny dam, Jissa som var helt underbar, även hon Bayersk viltspårhund som blev 12,5 år. Med henne arbetade och tävlade jag med lydnad, agility, och spår klass 3 samt viltspårschampion. Hon var inte bara smart hon var även snygg och många priser blev det, Jissa blev Århundradets hund, Multichampion 2012 då vi firade 100 år på SHK.

2013 kom Yes som är en Perro de aqua espanol. En riktig liten gullunge med mycket bus och hyss. Med Yes arbetar och tävlar vi i lydnad där vi är i klass 3, personspår Guldhund, Personsök bronsklass, Nose Work klass 2. Yes är en tjej som älskar att jobba och vara till lags.

Har varit med i SHK sedan 1984.

 

E-post

Carina Waldehagen

FUNKTIONÄR

  •  Lydnadsinstruktör

Jan-Lennart Andersson

Mitt hundengagemang startade i slutet av 90-talet med, att jag hade en ”svår” hund. Den krävde helt enkelt, att jag lärde mig mycket om hundträning/hundhållning. Har jobbat intensivt med egna och andras hundar sedan dess …

Jag är utbildad lydnads- och spårinstruktör i SHK, och har under de senaste åren jobbat med kursen Ordning, Reda och Spår – och kursinnehållet är lätt att förstå.

Vi har idag en schäfertik ”Elva” (min och min frus elfte hund ;-), som gillar sin husse och gillar att träna följsamhet – och  fullkomligen älskar att spåra.

Jag är spårdomare, spårinstruktör, lydnadsinstruktör och utbildningsansvarig i klubben.

E-post

Johan Andersson

Så tänker Fria Hundar

Fria Hundars mål är att alltid ta hänsyn till hunden som individ. Det viktigaste är att se människan och hunden tillsammans – och deras gemensamma mål.

Jag bor med mina döttrar och våra hundar på en gård, där vi har får, hästar och kor.
Våra hundar består Udda (en gråhund), Ettan och Hippie (två border collies), Piggelin (en papillon), Myggan (en border terrier) och Zoey (en blandrashund).
Jag är inne på tjugonde året med mina kurser i Stockholmsområdet och fjärde året i Bastmora hos Svenska Hundklubben i Södertälje. Det är alltid en glädje att åka dit och träffa hundägare och deras hundar!

Jag har också kurser och privatlektioner i Klockrike utanför Linköping.
Där finns möjlighet att övernatta i egen stuga på gården och ha privatlektioner fördelat på två dagar.

E-post:

Lena Wiklund

Mitt hundintresse väcktes i tonåren, då jag umgicks flitigt med min mosters Riesenschnauzer. Under min uppväxt har jag alltid haft hundar i min närhet. Vår första egna hund, en Irish soft coated wheaten terrier, skaffade vi för tre år sen och nu i sommar har vi fått tillskott i familjen med en ”lillebror” till Ringo, Lennon.

Vi spårar och är mycket i skogen med våra hundar och arbetar även med vardagslydnaden.

Jag har gått många kurser på SHK och trivs väldigt bra i klubben. Det är en öppen och tillåtande klubb, här är alla välkomna!

Jag har varit med som instruktör i tre omgångar av valpkurser och går nu instruktörsutbildning, som ger massor med kunskap inför kommande instruktörsuppdrag.

 

E-post

 

Marianne Brunnström

Jag har varit med i Södertäljeavdelningen sedan hösten 1989 i samband med att jag skaffade min andra rottweiler. Utbildades samtidigt som lydnadsinstruktör och har varit det i så gott som alla år. Mitt intresse för att träna hundar till att söka och hitta människor, gjorde att jag även blev sökinstruktör. Så under flera år har jag haft både lydnads- och sökkurser.

Mitt hundintresse har även inneburit att jag är domare och tävlingsledare i lydnadstävlingar samt domare i sökproven. Under de senaste åren har jag även utbildats till utställningsdomare.

Jag är med i Svenska Hundklubben för att klubben sätter hunden i centrum och att vi tar emot alla hundar och mattar/hussar.

Just nu har vi förutom en rottweiler även en schäfer i familjen.

E-post

Yvonne Jagersten

SHK:s passade oss perfekt utifrån den hund jag har

Jag är uppvuxen i en familj där det alltid fanns hundar. Min första egna hund blev en Bayersk viltspårhund, som hette Kirre och blev 16 år. Vi började med lydnad i klubben som då kallades SSHK. Blev sedan tillfrågad om jag ville bli ringsekreterare. Då låg klubben vid Södertälje Syd och vi stod och ropade order till kursarna mellan järnväg och motorväg. Då hade jag blivit lydnadsinstruktör. 1988 flyttade vi till Bastmora och jag var med vid uppbyggnaden av klubben.

Jag vidareutbildade mig inom hunderiet och det blev lydnad, personspår, viltspår, nu senast Nose Work. Är även domare i lydnad, person- och viltspår samt föremålssök. Är även utställningsdomare.

Efter Kirre kom en ny dam, Jissa som var helt underbar, även hon Bayersk viltspårhund som blev 12,5 år. Med henne arbetade och tävlade jag med lydnad, agility, och spår klass 3 samt viltspårschampion. Hon var inte bara smart hon var även snygg och många priser blev det, Jissa blev Århundradets hund, Multichampion 2012 då vi firade 100 år på SHK.

2013 kom Yes som är en Perro de aqua espanol. En riktig liten gullunge med mycket bus och hyss. Med Yes arbetar och tävlar vi i lydnad där vi är i klass 3, personspår Guldhund, Personsök bronsklass, Nose Work klass 2. Yes är en tjej som älskar att jobba och vara till lags.

Har varit med i SHK sedan 1984.

 

E-post

Inga inlägg hittades.

Jan-Lennart Andersson

Mitt hundengagemang startade i slutet av 90-talet med, att jag hade en ”svår” hund. Den krävde helt enkelt, att jag lärde mig mycket om hundträning/hundhållning. Har jobbat intensivt med egna och andras hundar sedan dess …

Jag är utbildad lydnads- och spårinstruktör i SHK, och har under de senaste åren jobbat med kursen Ordning, Reda och Spår – och kursinnehållet är lätt att förstå.

Vi har idag en schäfertik ”Elva” (min och min frus elfte hund ;-), som gillar sin husse och gillar att träna följsamhet – och  fullkomligen älskar att spåra.

Jag är spårdomare, spårinstruktör, lydnadsinstruktör och utbildningsansvarig i klubben.

E-post

Jörgen Wallin

I familjen har vi haft labradorer under flera år och jag måste genast erkänna att jag inte aktivt tränat våra hundar i olika aktiviteter. Däremot är vår hund min och hela familjens bästa vän och då menar jag mormorsmor, mormor, barnens, barnbarnens och grannens etc.
Troja som vår labrador heter innebär i alla fall att vi är ute i skogen några timmar om dagen vilket är bra för vår hälsa.
Mitt arbete inom SHK Södertälje startades för några år sedan då jag fick i uppdrag att försöka inleda ett samarbete med olika förtag för att kunna stärka klubbens ekonomi.
I detta arbete har vi i marknadsgruppen lyckats bra vilket innebär att vi i dag har ett samarbete med följande företag:

Mandarin AB, Adams Stängsel AB, Sund Ekonomi, BIM AB samt Hundcenter i Södertälje. Obs !!! det finns plats för flera företag, bara att höra av sig !!). Välkomna till Svenska Hundklubben i Södertälje

E-post

 

Annica Ahlberg Valdna

Jag är med i SHK Södertälje för att klubben har kunniga instruktörer och bjuder på ett brett utbud av kurser. Blev inspirerad av min egen hund, Frodo som är en dvärgschnauzer att gå instruktörsutbildningen 2019. Efter kursavslutningen har jag börjat leda vardagslydnad tillsammans med en kollega. Även spårkurser skulle vara intressanta att leda framöver.

Min hund är viktig eftersom jag blev ensam för drygt tre år sedan. Han är mitt sällskap och min kompis under den här tuffa och ledsamma tiden. Sedan några månader tillbaka är jag ägare av ytterligare en dvärgschnauzer, tiken Zelda som är ett yrväder och härlig till humör och temperament. Jag är ledamot i styrelsen, redaktör och webbredaktör. Jag jobbar även som ansvarig för Månadsbladet som skickas ut till alla medlemmar i Södertälje.

E-post

 

Hans Andersson

Jag är relativt ny medlem i klubben. Mitt hundintresse startade med att jag växte upp med först en med mig jämnårig Riesenscnauser som vi hade i stället för bil. Sulky och cyckeltolkning på sommaren och spark och pulka på vintern. Senare hade Mina föräldrar uppfödning av Griffon i Boden (Jockes kennel). Vid nerflyttning till Stockholm med omnejd, 1965 blev det ett hunduppehåll tills jag träffade min hustru som förde in Newfoundland i vår familj. Vi har nu två tikar, Vilja och brorsdottern Bella.

Jag är idag Webbmaster, webbredaktör och med i mediagruppen.

E-post

 

 

Inga inlägg hittades.

Tommy Eriksson

Vår familj har haft hund sedan slutet av 70-talet. Det var min frus intresse för hundar som gjorde att jag kom med på tåget. Vi började med Golden retrievers och var ett kort tag med i SBK där jag gick min första kurs.

När vi senare flyttade till Pershagen 1982 gick vi med i Svenska Sällskapshundklubben som hade en liten klubbstuga i Fågelsången i Pershagen. Jag kommer ihåg att valparna släpptes tillsammans på den gamla tennisbanan som fanns på området. Kommer inte ihåg vem som var mest förskräckt, vår valp eller jag men jag tror det var vår valp som blev sittandes i ett hörn. Sedan följde några år med olika hundraser och klubben fick ny plats i Enhörna. Mitt intresse för hundar har under senare år varit, och är att spåra med hunden i skog och mark.

E-post

Jag är med i Områdesgruppen

 

Inga inlägg hittades.

INSTRUKTÖRER

Jag är instruktör för Valpkurs och Barn Med Hund. Jag har varit instruktör i två år och går nu en utbildning i SHK:s regi för just Valp- och Vardagslydnad. Min erfarenhet som hundägare är dels i min familj som barn, dels som vuxen hundägare till Labradorer sen 2002. Att jag valt SHK som klubb beror enbart på den otroligt trevliga och familjära känslan vi har i vår klubb. Hos oss får ALLA plats och är välkomna!

Valpinstruktör och Allmänlydnadsinstruktör

E-post

 

Jag är med i Svenska Hundklubben för att det är en lite mer personlig klubb. Jag är instruktör i personsök.

Jag tränar personspår, viltspår och personsök med mina två Engelska springer spaniels. Ibland ställer jag ut dem på hundutställningar. Vi har också provat kantarellsök, agility, rallylydnad, vardagslydnad och norska och finska viltspår.

E-post

 

Jag älskar att jobba med mina fyra Storpudlar. Det blir personsök, agility, lydnad, utställning och spår. Jag har provat på det mesta!
E-post

 

FUNKTIONÄR

  •  Lydnadsinstruktör

Mitt hundengagemang startade i slutet av 90-talet med, att jag hade en ”svår” hund. Den krävde helt enkelt, att jag lärde mig mycket om hundträning/hundhållning. Har jobbat intensivt med egna och andras hundar sedan dess …

Jag är utbildad lydnads- och spårinstruktör i SHK, och har under de senaste åren jobbat med kursen Ordning, Reda och Spår – och kursinnehållet är lätt att förstå.

Vi har idag en schäfertik ”Elva” (min och min frus elfte hund ;-), som gillar sin husse och gillar att träna följsamhet – och  fullkomligen älskar att spåra.

Jag är spårdomare, spårinstruktör, lydnadsinstruktör och utbildningsansvarig i klubben.

E-post

Så tänker Fria Hundar

Fria Hundars mål är att alltid ta hänsyn till hunden som individ. Det viktigaste är att se människan och hunden tillsammans – och deras gemensamma mål.

Jag bor med mina döttrar och våra hundar på en gård, där vi har får, hästar och kor.
Våra hundar består Udda (en gråhund), Ettan och Hippie (två border collies), Piggelin (en papillon), Myggan (en border terrier) och Zoey (en blandrashund).
Jag är inne på tjugonde året med mina kurser i Stockholmsområdet och fjärde året i Bastmora hos Svenska Hundklubben i Södertälje. Det är alltid en glädje att åka dit och träffa hundägare och deras hundar!

Jag har också kurser och privatlektioner i Klockrike utanför Linköping.
Där finns möjlighet att övernatta i egen stuga på gården och ha privatlektioner fördelat på två dagar.

E-post:

Jag heter Kicki Samuelsson och har två tikar, blandraser. Vi tränar spår, sök, föremålsök, nosarbete och specialsök och kör även proven i dessa på Svenska Hundklubben.

Jag har en hel del uppdrag i Svenska Hundklubben men så är det ju i en ideell verksamhet.

Domare, instruktör och tävlingsledare. Ordförande i LK Södertälje, sekreterare i centralstyrelsen och ordförande i arbetsprovkommittén.


E-post

 

E-post

  • Spårdomare
  • Spårinstruktör

Mitt hundintresse väcktes i tonåren, då jag umgicks flitigt med min mosters Riesenschnauzer. Under min uppväxt har jag alltid haft hundar i min närhet. Vår första egna hund, en Irish soft coated wheaten terrier, skaffade vi för tre år sen och nu i sommar har vi fått tillskott i familjen med en ”lillebror” till Ringo, Lennon.

Vi spårar och är mycket i skogen med våra hundar och arbetar även med vardagslydnaden.

Jag har gått många kurser på SHK och trivs väldigt bra i klubben. Det är en öppen och tillåtande klubb, här är alla välkomna!

Jag har varit med som instruktör i tre omgångar av valpkurser och går nu instruktörsutbildning, som ger massor med kunskap inför kommande instruktörsuppdrag.

 

E-post

 

Jag har varit med i Södertäljeavdelningen sedan hösten 1989 i samband med att jag skaffade min andra rottweiler. Utbildades samtidigt som lydnadsinstruktör och har varit det i så gott som alla år. Mitt intresse för att träna hundar till att söka och hitta människor, gjorde att jag även blev sökinstruktör. Så under flera år har jag haft både lydnads- och sökkurser.

Mitt hundintresse har även inneburit att jag är domare och tävlingsledare i lydnadstävlingar samt domare i sökproven. Under de senaste åren har jag även utbildats till utställningsdomare.

Jag är med i Svenska Hundklubben för att klubben sätter hunden i centrum och att vi tar emot alla hundar och mattar/hussar.

Just nu har vi förutom en rottweiler även en schäfer i familjen.

E-post

Mitt intresse är personspår av den enkla anledningen att jag tycker om att komma ut i naturen. Jag har det trevligt och kul med min hund som snart blir 13 år. Vi har arbetat med personspår i cirka 12 år och i spåret får man även träffa trevliga personer som delar mitt intresse.

E-post

 

SHK:s passade oss perfekt utifrån den hund jag har

Jag är uppvuxen i en familj där det alltid fanns hundar. Min första egna hund blev en Bayersk viltspårhund, som hette Kirre och blev 16 år. Vi började med lydnad i klubben som då kallades SSHK. Blev sedan tillfrågad om jag ville bli ringsekreterare. Då låg klubben vid Södertälje Syd och vi stod och ropade order till kursarna mellan järnväg och motorväg. Då hade jag blivit lydnadsinstruktör. 1988 flyttade vi till Bastmora och jag var med vid uppbyggnaden av klubben.

Jag vidareutbildade mig inom hunderiet och det blev lydnad, personspår, viltspår, nu senast Nose Work. Är även domare i lydnad, person- och viltspår samt föremålssök. Är även utställningsdomare.

Efter Kirre kom en ny dam, Jissa som var helt underbar, även hon Bayersk viltspårhund som blev 12,5 år. Med henne arbetade och tävlade jag med lydnad, agility, och spår klass 3 samt viltspårschampion. Hon var inte bara smart hon var även snygg och många priser blev det, Jissa blev Århundradets hund, Multichampion 2012 då vi firade 100 år på SHK.

2013 kom Yes som är en Perro de aqua espanol. En riktig liten gullunge med mycket bus och hyss. Med Yes arbetar och tävlar vi i lydnad där vi är i klass 3, personspår Guldhund, Personsök bronsklass, Nose Work klass 2. Yes är en tjej som älskar att jobba och vara till lags.

Har varit med i SHK sedan 1984.

 

E-post

funktionärer

[post_list name=’1539-2′]