Styrelsen

Tommy Eriksson

Vår familj har haft hund sedan slutet av 70-talet. Det var min frus intresse för hundar som gjorde att jag kom med på tåget. Vi började med Golden retrievers och var ett kort tag med i SBK där jag gick min första kurs.

När vi senare flyttade till Pershagen 1982 gick vi med i Svenska Sällskapshundklubben som hade en liten klubbstuga i Fågelsången i Pershagen. Jag kommer ihåg att valparna släpptes tillsammans på den gamla tennisbanan som fanns på området. Kommer inte ihåg vem som var mest förskräckt, vår valp eller jag men jag tror det var vår valp som blev sittandes i ett hörn. Sedan följde några år med olika hundraser och klubben fick ny plats i Enhörna. Mitt intresse för hundar har under senare år varit, och är att spåra med hunden i skog och mark.

E-post

ORDFÖRANDE och i AU fram till 2021, är också med i områdesgruppen, stuggruppen, köksgruppen och mediegruppen

 

Miriam Huttunen

När jag skaffade min första egna hund för fem år sedan fick jag tips om SHK Södertälje och följde med en dag. Jag kommer aldrig glömma den dagen då jag fick ett sånt trevligt bemötande av alla där och för en gång skull kände jag att min hund är välkommen i klubben. Sedan dess har jag inte kunnat dra mig därifrån. Det är ett öppet klimat och trevliga människor. Om man ger saker till klubben får man minst lika mycket tillbaka. Folk delar med sig av sin kunskap, vilket jag tycker är fantastiskt.

Mitt intresse för hund har funnits hela livet men det var inte förrän jag skaffade min första egna hund som jag började intressera mig för vardagslydnad och andra hundsporter. I dag är äger jag två amerikanska bulldoggar som är fem respektive ett år gamla. Den yngsta kör jag sök, spår och lydnad med och den äldsta får följa med på det han gillar. Mitt liv går åt hundarna och det är något jag älskar.

Jag är idag: Vice ordförande på 2 år till 2020, samt i kurs och utbildningsgruppen.

E-post

 

Jan-Lennart Andersson

Mitt hundengagemang startade i slutet av 90-talet med, att jag hade en ”svår” hund. Den krävde helt enkelt, att jag lärde mig mycket om hundträning/hundhållning. Har jobbat intensivt med egna och andras hundar sedan dess…

Har själv tävlat en hel del genom åren – till att börja med i tävlingslydnad och IPO (en tävlingsform som innehåller spår- lydnads- och skyddsarbete). Numera har mitt intresse alltmer glidit över till personspårs- och allmänlydnadsträning, samt de prov SHK kan erbjuda sina medlemmar i olika grenar. I proven tävlar jag mot mig själv snarare än mot andra.
Vill egentligen hellre tala om följsamhetsträning i stället för lydnadsträning, då lydnad lätt för tankarna mot, att hunden måste göra något den inte vill. Jag tycker att hunden oftast vill vara följsam, bara jag som människa förstår att kommunicera med hunden på ett för hunden tydligt sätt.

Jag är utbildad lydnads- och spårinstruktör i SHK, och har under de senaste åren jobbat med kursen Ordning, Reda och Spår – och kursinnehållet är lätt att förstå.

Vi har idag en ung schäfertik ”Elva” (min och min frus elfte hund ;-), som gillar sin husse och gillar att träna följsamhet – och  fullkomligen älskar att träna  spår.

Jag är kassör och i AU till 2020. Spårdomare, Spårinstruktör, Lydnadsinstruktör, med i Kurs och utbildnings-, Sponsor- och mediagrupp.

E-post

Anita Walldau Wallin

Jag är instruktör för Valpkurs och Barn Med Hund. Jag har varit instruktör i två år och går nu en utbildning i SHK:s regi för just Valp- och Vardagslydnad. Min erfarenhet som hundägare är dels i min familj som barn, dels som vuxen hundägare till Labradorer sen 2002. Att jag valt SHK som klubb beror enbart på den otroligt trevliga och familjära känslan vi har i vår klubb. Hos oss får ALLA plats och är välkomna!

Sekreterare, valpinstruktör och är i Kurs/Utbildningsgruppen
E-post

 

övriga Ledamöter

Annica Ahlberg Valdna

Jag är med i SHK Södertälje för att klubben har kunniga instruktörer och bjuder på ett brett utbud av kurser. Blev inspirerad av min egen hund, Frodo, dvärgschnauzer att gå instruktörsutbildningen i år (2019) och nu när kursen snart är slut kan jag till nästa år tänka mig att leda spårkurser eftersom jag gått som medhjälpare i kursen Ordning, Reda & Spår under utbildningen. Min hund har varit viktig för mig under året eftersom min man gick bort alltför tidigt. Frodo har varit min tröst, mitt sällskap och min kompis under den här tuffa och ledsamma tiden.

Jag är ledamot i styrelsen till 2021, redaktör och webbredaktör och  ledamot i mediagruppen.

E-post

 

Annica Sandström

Annica Sandström

Jag är med i Svenska Hundklubben för att det är en mycket trevlig hundklubb som välkomnar alla förare och hundar. Som jag upplever försöker klubben hjälpa alla med olika problem som kan uppstå i hundägarrollen. Jag har alltid idrottat i hela mitt liv och när barnen blivit stora ville jag ha en ny utmaning och skaffade en schäfer. Hundträning tar upp det mesta av min fritid och jag försöker lära mig mer hela tiden! Tillsammans tränar vi personspår och tävlingslydnad, har också provat på personsök. Vardagslydnaden ligger mig varmt om hjärtat.

Är instruktör i  vardagslydnad, tävlingsledare och ledamot..

E-post

Lena Wiklund.

Mitt hundintresse väcktes i tonåren, då jag umgicks flitigt med min mosters Riesenschnauzer. Under min uppväxt har jag alltid haft hundar i min närhet. Vår första egna hund, en Irish soft coated wheaten terrier, skaffade vi för tre år sen och nu i sommar har vi fått tillskott i familjen med en ”lillebror” till Ringo, Lennon.

Vi spårar och är mycket i skogen med våra hundar och arbetar även med vardagslydnaden.

Jag har gått många kurser på SHK och trivs väldigt bra i klubben. Det är en öppen och tillåtande klubb, här är alla välkomna!

Jag har varit med som instruktör i tre omgångar av valpkurser och går nu instruktörsutbildning, som ger massor med kunskap inför kommande instruktörsuppdrag.

Jag är ledamot i styrelsen

E-post

 

Suppleanter

Eva Sulalampi

SHK är en lättsam klubb där alla är välkomna! Jag har en Aussie som är min läromästare som har tagit med mig på en resa och bidragit till mina studier. Jag är hundinstruktör och snart klar hundpsykolog, läser beteendevetenskap, utbildar i Nose Work och mycket mera.

Har även en MAS valp-unghund som även hon har gett mig kunskaper om olika saker. MAS är Miniature american shepherd som har avlats fram sedan början av 1960-talet som en mindre variant av Australian shepherd. Den har ett intelligent temperament, är energisk, lojal och läraktig.

E-post

 

Jeanetté Gustafsson

Jag är med i SHK för att jag alltid har känt mig välkommen i klubben och att jag tycker om gemenskapen.

Jag lever med fem hundar. Sara, min snart tolvåriga Labrador som är mamma till

min sexåriga egenuppfödda hane Eddie. Han tränas i viltspår, intränad på vapen och sprängämnen i specialsök. Han är även en riktig hjälte då han regelbundet åker till Bagarmossens djursjukhus och lämnar blod.

Hos mig bor även min äldre Briardfarbror Mephisto (tio år), som nuförtiden bara är en sällskapshund. Blixtra är även hon min egen uppfödning, henne utbildar jag inom specialsök med inriktning på narkotika och sprängämnen. Utbildad och klar i början av 2020. Planen är även lydnad och viltspår.

Minstingen i familjen är den importerade italienska Briardtiken Pasithea som är tänkt att bli kollega med Blixtra, men även tänkt som tävlingshund och att förhoppningsvis kunna gå i avel i framtiden.


E-post

 

Valberedning

Anja Vervaart

VALBEREDNING
Mandattid: 1 år 2020

E-post

  • Valberedning

Jörgen Wallin

I familjen har vi haft labradorer under flera år och jag måste genast erkänna att jag inte aktivt tränat våra hundar i olika aktiviteter. Däremot är vår hund min och hela familjens bästa vän och då menar jag mormorsmor, mormor, barnens, barnbarnens och grannens etc.
Troja som vår labrador heter innebär i alla fall att vi är ute i skogen några timmar om dagen vilket är bra för vår hälsa.
Mitt arbete inom SHK Södertälje startades för några år sedan då jag fick i uppdrag att försöka inleda ett samarbete med olika förtag för att kunna stärka klubbens ekonomi.
I detta arbete har vi i marknadsgruppen lyckats bra vilket innebär att vi i dag har ett samarbete med följande företag:

Mandarin AB, Adams Stängsel AB, Sund Ekonomi, BIM AB samt Hundcenter i Södertälje. Obs !!! det finns plats för flera företag, bara att höra av sig !!). Välkomna till Svenska Hundklubben i Södertälje

E-post

 

Yvonne Jagersten

SHK:s passade oss perfekt utifrån den hund jag har

Jag är uppvuxen i en familj där det alltid fanns hundar. Min första egna hund blev en Bayersk viltspårhund, som hette Kirre och blev 16 år. Vi började med lydnad i klubben som då kallades SSHK. Blev sedan tillfrågad om jag ville bli ringsekreterare. Då låg klubben vid Södertälje Syd och vi stod och ropade order till kursarna mellan järnväg och motorväg. Då hade jag blivit lydnadsinstruktör. 1988 flyttade vi till Bastmora och jag var med vid uppbyggnaden av klubben.

Jag vidareutbildade mig inom hunderiet och det blev lydnad, personspår, viltspår, nu senast Nose Work. Är även domare i lydnad, person- och viltspår samt föremålssök. Är även utställningsdomare.

Efter Kirre kom en ny dam, Jissa som var helt underbar, även hon Bayersk viltspårhund som blev 12,5 år. Med henne arbetade och tävlade jag med lydnad, agility, och spår klass 3 samt viltspårschampion. Hon var inte bara smart hon var även snygg och många priser blev det, Jissa blev Århundradets hund, Multichampion 2012 då vi firade 100 år på SHK.

2013 kom Yes som är en Perro de aqua espanol. En riktig liten gullunge med mycket bus och hyss. Med Yes arbetar och tävlar vi i lydnad där vi är i klass 3, personspår Guldhund, Personsök bronsklass, Nose Work klass 2. Yes är en tjej som älskar att jobba och vara till lags.

Har varit med i SHK sedan 1984.

 

E-post

Revisorer

Lheni Olsson

SHK är en lättsam och trevlig klubb där alla kan känna sig välkomna.

Jag gick med när vi skaffade vår Flat Coated Retriever 2014. Vår hund älskar att spåra och blev arbetsklasschampion och spårchampion 2017.

E-post

Maj-Britt Sandberg

Jag gick med i Svenska Hundklubben 2002 när jag skaffat min första hund. En Wheaten terriertik.

Fick tyvärr ta bort henne 2012 på grund av att hon fick cancer. Ett år senare skaffade jag mig en liten valp av samma ras, hane denna gång.

Vi spårar ganska mycket, hårda spår nu. För övrigt är vi ute i skog och mark varje dag.

Jag är revisor i klubben sedan många år.

E-post