Styrelsen

Tommy Eriksson

Vår familj har haft hund sedan slutet av 70-talet. Det var min frus intresse för hundar som gjorde att jag kom med på tåget. Vi började med Golden retrievers och var ett kort tag med i SBK där jag gick min första kurs.

När vi senare flyttade till Pershagen 1982 gick vi med i Svenska Sällskapshundklubben som hade en liten klubbstuga i Fågelsången i Pershagen. Jag kommer ihåg att valparna släpptes tillsammans på den gamla tennisbanan som fanns på området. Kommer inte ihåg vem som var mest förskräckt, vår valp eller jag men jag tror det var vår valp som blev sittandes i ett hörn. Sedan följde några år med olika hundraser och klubben fick ny plats i Enhörna. Mitt intresse för hundar har under senare år varit, och är att spåra med hunden i skog och mark.

E-post

ORDFÖRANDE och i AU fram till 2021, är också med i områdesgruppen, stuggruppen, köksgruppen och mediegruppen

 

Miriam Huttunen

När jag skaffade min första egna hund för fem år sedan fick jag tips om SHK Södertälje och följde med en dag. Jag kommer aldrig glömma den dagen då jag fick ett sånt trevligt bemötande av alla där och för en gång skull kände jag att min hund är välkommen i klubben. Sedan dess har jag inte kunnat dra mig därifrån. Det är ett öppet klimat och trevliga människor. Om man ger saker till klubben får man minst lika mycket tillbaka. Folk delar med sig av sin kunskap, vilket jag tycker är fantastiskt.

Mitt intresse för hund har funnits hela livet men det var inte förrän jag skaffade min första egna hund som jag började intressera mig för vardagslydnad och andra hundsporter. I dag är äger jag två amerikanska bulldoggar som är fem respektive ett år gamla. Den yngsta kör jag sök, spår och lydnad med och den äldsta får följa med på det han gillar. Mitt liv går åt hundarna och det är något jag älskar.

Jag är idag: Vice ordförande på 2 år till 2020, samt i kurs och utbildningsgruppen.

E-post

 

Birgitta Olofsson

Jag gick med i SHK Södertälje när min hund var ett år. Jag ville gå en kurs i vardagslydnad och valet föll på SHK Södertälje helt enkelt för att klubben låg närmast där vi bor. Har sen blivit ”fast” i denna klubb. Orsakerna till det är flera, men framför allt kände jag en gemenskap och positiv attityd inom klubben som jag tyckte om. Dessutom finns här mycket kompetenta hundinstruktörer, såväl inom klubben som de externa instruktörer som har kurser här.

Vi har en blandras, labradoodle som är en glad och yster hund och som tycker om alla aktiviteter som vi hittills har provat på inom klubben. Vi fokuserar nu på personspår och lydnad där vi tränar och däremellan avlägger prov eller tävlar.

Brukar hjälpa till i köket/cafeterian under utställningar och tävlingar.
Mejl till kassör

Annica Ahlberg Valdna

Jag är med i SHK Södertälje för att klubben har kunniga instruktörer och bjuder på ett brett utbud av kurser. Blev inspirerad av min egen hund, Frodo som är en dvärgschnauzer att gå instruktörsutbildningen 2019. Nu när kursen är slut har jag börjat leda vardagslydnad tillsammans med en kollega. Även spårkurser skulle vara intressanta att leda framöver. Min hund är viktig eftersom jag blev ensam för drygt tre år sedan. Han är mitt sällskap och min kompis under den här tuffa och ledsamma tiden.

Jag är sekreterare i styrelsen till 2021, redaktör, webbredaktör och ledamot i marknadsgruppen. Jag jobbar även som ansvarig för Månadsbladet som skickas ut till alla medlemmar i Södertälje.

E-post

 

övriga Ledamöter

Annica Sandström

Annica Sandström

Jag är med i Svenska Hundklubben för att det är en mycket trevlig hundklubb som välkomnar alla förare och hundar. Som jag upplever försöker klubben hjälpa alla med olika problem som kan uppstå i hundägarrollen. Jag har alltid idrottat i hela mitt liv och när barnen blivit stora ville jag ha en ny utmaning och skaffade en schäfer. Hundträning tar upp det mesta av min fritid och jag försöker lära mig mer hela tiden! Tillsammans tränar vi personspår och tävlingslydnad, har också provat på personsök. Vardagslydnaden ligger mig varmt om hjärtat.

Är instruktör i  vardagslydnad, tävlingsledare och ledamot..

E-post

Jan-Lennart Andersson

Mitt hundengagemang startade i slutet av 90-talet med, att jag hade en ”svår” hund. Den krävde helt enkelt, att jag lärde mig mycket om hundträning/hundhållning. Har jobbat intensivt med egna och andras hundar sedan dess…

Har själv tävlat en hel del genom åren – till att börja med i tävlingslydnad och IPO (en tävlingsform som innehåller spår- lydnads- och skyddsarbete). Numera har mitt intresse alltmer glidit över till personspårs- och allmänlydnadsträning, samt de prov SHK kan erbjuda sina medlemmar i olika grenar. I proven tävlar jag mot mig själv snarare än mot andra.
Vill egentligen hellre tala om följsamhetsträning i stället för lydnadsträning, då lydnad lätt för tankarna mot, att hunden måste göra något den inte vill. Jag tycker att hunden oftast vill vara följsam, bara jag som människa förstår att kommunicera med hunden på ett för hunden tydligt sätt.

Jag är utbildad lydnads- och spårinstruktör i SHK, och har under de senaste åren jobbat med kursen Ordning, Reda och Spår – och kursinnehållet är lätt att förstå.

Vi har idag en ung schäfertik ”Elva” (min och min frus elfte hund ;-), som gillar sin husse och gillar att träna följsamhet – och  fullkomligen älskar att träna  spår.

Jag är ledamot, Spårdomare, Spårinstruktör, Lydnadsinstruktör, med i Kurs och utbildnings- samt Marknadsgruppen.

E-post

Sara Ryrfeldt

Sara och Nova här! Vi började här i SHK Södertälje 2016 med att gå valpkurs, superroligt! Sen har det bara rullat på med flera roliga kurser, det vi nu fastnat för är Rallylydnad, så kul!
Nova är min första hund och jag gör antagligen alla fel man kan göra, men när vi tränar och jag känner att vi förstår varandra då är det riktigt roligt.
När jag och Nova inte hänger på hundklubben så blir det en del skruvande på bilen i garaget och att åka på bilträffar där Nova glatt hänger med.

Mail

Suppleanter

Jeanetté Gustafsson

Jag är med i SHK för att jag alltid har känt mig välkommen i klubben och att jag tycker om gemenskapen.

Jag lever med fem hundar. Sara, min snart tolvåriga Labrador som är mamma till

min sexåriga egenuppfödda hane Eddie. Han tränas i viltspår, intränad på vapen och sprängämnen i specialsök. Han är även en riktig hjälte då han regelbundet åker till Bagarmossens djursjukhus och lämnar blod.

Hos mig bor även min äldre Briardfarbror Mephisto (tio år), som nuförtiden bara är en sällskapshund. Blixtra är även hon min egen uppfödning, henne utbildar jag inom specialsök med inriktning på narkotika och sprängämnen. Utbildad och klar i början av 2020. Planen är även lydnad och viltspår.

Minstingen i familjen är den importerade italienska Briardtiken Pasithea som är tänkt att bli kollega med Blixtra, men även tänkt som tävlingshund och att förhoppningsvis kunna gå i avel i framtiden.


E-post

 

Kicki Samuelsson

Jag började i klubben cirka 2004 när jag hade min förra hund Ronja, en svart riesentik som älskade att jobba. Gick kurser i spår för Anna-Lena och fick blodad tand när det gäller spår. Då utbildade jag mig till instruktör och domare.

När Ronja for iväg till hundhimlen kom Vilda till mig,  åtta veckor och tre kilo tung. Hon har tre arbetande raser i sig och det märks för hon älskar att jobba (för henne är det roliga saker). Hon var hundklubbens första hund som klarade guldklass 18 månader ung. Nu spårar hon och jag endast på asfalt. På skogsspåren har hon en egen personlig tränare! Vi har även börjat med tävlingslydnad oaktat att hon nu är 7,5 år och hon älskar det (för då får man ju godis i massor).

Jag är spårinstruktör och spårdomare.


E-post

Valberedning

Jörgen Wallin

I familjen har vi haft labradorer under flera år och jag måste genast erkänna att jag inte aktivt tränat våra hundar i olika aktiviteter. Däremot är vår hund min och hela familjens bästa vän och då menar jag mormorsmor, mormor, barnens, barnbarnens och grannens etc.
Troja som vår labrador heter innebär i alla fall att vi är ute i skogen några timmar om dagen vilket är bra för vår hälsa.
Mitt arbete inom SHK Södertälje startades för några år sedan då jag fick i uppdrag att försöka inleda ett samarbete med olika förtag för att kunna stärka klubbens ekonomi.
I detta arbete har vi i marknadsgruppen lyckats bra vilket innebär att vi i dag har ett samarbete med följande företag:

Mandarin AB, Adams Stängsel AB, Sund Ekonomi, BIM AB samt Hundcenter i Södertälje. Obs !!! det finns plats för flera företag, bara att höra av sig !!). Välkomna till Svenska Hundklubben i Södertälje

E-post

 

Marianne Brunnström

Jag har varit med i Södertäljeavdelningen sedan hösten 1989 i samband med att jag skaffade min andra rottweiler. Utbildades samtidigt som lydnadsinstruktör och har varit det i så gott som alla år. Mitt intresse för att träna hundar till att söka och hitta människor, gjorde att jag även blev sökinstruktör. Så under flera år har jag haft både lydnads- och sökkurser.

Mitt hundintresse har även inneburit att jag är domare och tävlingsledare i lydnadstävlingar samt domare i sökproven. Under de senaste åren har jag även utbildats till utställningsdomare.

Jag är med i Svenska Hundklubben för att klubben sätter hunden i centrum och att vi tar emot alla hundar och mattar/hussar.

Just nu har vi förutom en rottweiler även en schäfer i familjen.

E-post

Yvonne Jagersten

SHK:s passade oss perfekt utifrån den hund jag har

Jag är uppvuxen i en familj där det alltid fanns hundar. Min första egna hund blev en Bayersk viltspårhund, som hette Kirre och blev 16 år. Vi började med lydnad i klubben som då kallades SSHK. Blev sedan tillfrågad om jag ville bli ringsekreterare. Då låg klubben vid Södertälje Syd och vi stod och ropade order till kursarna mellan järnväg och motorväg. Då hade jag blivit lydnadsinstruktör. 1988 flyttade vi till Bastmora och jag var med vid uppbyggnaden av klubben.

Jag vidareutbildade mig inom hunderiet och det blev lydnad, personspår, viltspår, nu senast Nose Work. Är även domare i lydnad, person- och viltspår samt föremålssök. Är även utställningsdomare.

Efter Kirre kom en ny dam, Jissa som var helt underbar, även hon Bayersk viltspårhund som blev 12,5 år. Med henne arbetade och tävlade jag med lydnad, agility, och spår klass 3 samt viltspårschampion. Hon var inte bara smart hon var även snygg och många priser blev det, Jissa blev Århundradets hund, Multichampion 2012 då vi firade 100 år på SHK.

2013 kom Yes som är en Perro de aqua espanol. En riktig liten gullunge med mycket bus och hyss. Med Yes arbetar och tävlar vi i lydnad där vi är i klass 3, personspår Guldhund, Personsök bronsklass, Nose Work klass 2. Yes är en tjej som älskar att jobba och vara till lags.

Har varit med i SHK sedan 1984.

 

E-post

Revisorer

Lheni Olsson

SHK är en lättsam och trevlig klubb där alla kan känna sig välkomna.

Jag gick med när vi skaffade vår Flat Coated Retriever 2014. Vår hund älskar att spåra och blev arbetsklasschampion och spårchampion 2017.

E-post

Maj-Britt Sandberg

Jag gick med i Svenska Hundklubben 2002 när jag skaffat min första hund. En Wheaten terriertik.

Fick tyvärr ta bort henne 2012 på grund av att hon fick cancer. Ett år senare skaffade jag mig en liten valp av samma ras, hane denna gång.

Vi spårar ganska mycket, hårda spår nu. För övrigt är vi ute i skog och mark varje dag.

Jag är revisor i klubben sedan många år.

E-post