Styrelsen

Kicki Samuelsson

Jag heter Kicki Samuelsson och har två tikar, blandraser. Vi tränar spår, sök, föremålsök, nosarbete och specialsök och kör även proven i dessa på Svenska Hundklubben.

Jag har en hel del uppdrag i Svenska Hundklubben men så är det ju i en ideell verksamhet.

Domare, instruktör och tävlingsledare. Ordförande i LK Södertälje, sekreterare i centralstyrelsen och ordförande i arbetsprovkommittén.


E-post

Camilla Lindholm

Camilla heter jag och är stolt ägare till en Vit herdehund vid namn Riley. När jag skaffade honom ville jag hitta en bra klubb där man kunde sig välkommen. Det gjorde vi på SHK som hade bäst utbud och bra instruktörer. Vi har kommit ganska långt i spår, nu har vi även börjat lite på Nosework. Håller även på med utställning,  så nu får vi se vad det blir i framtiden. Håller även på att utbilda mig inom laserbehandling för djur och människor,  kommer dock att inrikta mig mer på djur.

I styrelsen är jag Vice Ordförande.

Inga inlägg hittades.

övriga Ledamöter

Annica Ahlberg Valdna

Jag är med i SHK Södertälje för att klubben har kunniga instruktörer och bjuder på ett brett utbud av kurser. Blev inspirerad av min egen hund, Frodo som är en dvärgschnauzer att gå instruktörsutbildningen 2019. Efter kursavslutningen har jag börjat leda vardagslydnad tillsammans med en kollega. Även spårkurser skulle vara intressanta att leda framöver.

Min hund är viktig eftersom jag blev ensam för drygt tre år sedan. Han är mitt sällskap och min kompis under den här tuffa och ledsamma tiden. Sedan några månader tillbaka är jag ägare av ytterligare en dvärgschnauzer, tiken Zelda som är ett yrväder och härlig till humör och temperament. Jag är ledamot i styrelsen, redaktör och webbredaktör. Jag jobbar även som ansvarig för Månadsbladet som skickas ut till alla medlemmar i Södertälje.

E-post

 

Thomas Wideberg

Mitt intresse för hundar väcktes redan i barnvagnen när jag fick sällskap av farfars boxervalp Buck som inte orkade gå hela promenader. Några problemfria hundar senare har jag i dag två omplaceringar, Sam som är en rysk spårhund och Schnauzern Morris.

Morris tog jag hand om då förra ägaren blev sjuk och skulle avliva honom eftersom han var (och är fortfarande ibland) en krävande personlighet. Denne Morris är också anledningen till mitt djupare intresse för hundar som fick mig att leta efter kunskap. Läste mycket böcker, gick olika kurser och kontaktade hundcoacher.

Till slut fick jag tips om Johan Anderssons ”Fria hundar” som höll kurser på SHK i Södertälje. Här har vi trivts väldigt bra, både med kursutbud och kunniga instruktörer och har nu påbörjat min utbildning till instruktör inom främst vardagslydnad och spår.

Suppleanter

Kari Ljung

Jag heter Kari Ljung och min hund är Morris. Jag har varit med SHK Södertälje sedan 2002. Började gå lydnads-/personspårkurs med min dåvarande hund Walle. Vi blev så taggade att vi fortsatte med alla kurser vi kunde tänka oss som sen resulterade i att jag började utbilda mig som lydnads-/personspårinstruktör samt (person)spårdomare. Intresset för lydnad avtog men inte för personspåret. Numera dömer jag bara spårprov och går själv lydnadskurser med Morris i Stockholm för Johan Andersson ”Fria Hundar”. Jag har gått hos honom i flera år även med min förra hund Roy. Den lydnadsformen/filosofin passar mig/oss perfekt.

E-post

  • Spårdomare, styrelsesuppleant

Roland Lönnerbro

Jag har hållit på med hund sedan 1976 då jag köpte min första av tre 3 Riesenschnauzer, Freja, som jag certade som bevakningshund. Idag har jag lite gråare skägg och har en Borderterrier, Taar, på ett år. Familjens andra. I familjen har vi också levt med 3 schäfrar, Annas hundar, hustru. Två vuxna barn med egna barn, Ragnar och Linnea.

Jag har under åren varit aktiv inom SBK i olika former, instruktör (A-instruktör – dvs spår, rapport, sök, valp, allmänlydnad. Tjänstehundsinstruktör – hundar till flygvapnet). Suttit i styrelsen i ett par omgångar, varit provledare. Taar och jag; i dag på väg mot “Mantrailing” eftersom det innehåller så många delar av vad en välutbildad hund klarar av att göra i samarbete med sin förare.

Tack för förtroendet till en plats i styrelsen.

 

 

Valberedning

Annica Sandström

Annica Sandström

Jag är med i Svenska Hundklubben för att det är en mycket trevlig hundklubb som välkomnar alla förare och hundar. Som jag upplever försöker klubben hjälpa alla med olika problem som kan uppstå i hundägarrollen. Jag har alltid idrottat i hela mitt liv och när barnen blivit stora ville jag ha en ny utmaning och skaffade en schäfer. Hundträning tar upp det mesta av min fritid och jag försöker lära mig mer hela tiden! Tillsammans tränar vi personspår och tävlingslydnad, har också provat på personsök. Vardagslydnaden ligger mig varmt om hjärtat.

Är instruktör i  Lydnad, Tävlingsledare och med i valberedningen.

E-post

Per Sydegård

Valberedningen

Yvonne Jagersten

SHK:s passade oss perfekt utifrån den hund jag har

Jag är uppvuxen i en familj där det alltid fanns hundar. Min första egna hund blev en Bayersk viltspårhund, som hette Kirre och blev 16 år. Vi började med lydnad i klubben som då kallades SSHK. Blev sedan tillfrågad om jag ville bli ringsekreterare. Då låg klubben vid Södertälje Syd och vi stod och ropade order till kursarna mellan järnväg och motorväg. Då hade jag blivit lydnadsinstruktör. 1988 flyttade vi till Bastmora och jag var med vid uppbyggnaden av klubben.

Jag vidareutbildade mig inom hunderiet och det blev lydnad, personspår, viltspår, nu senast Nose Work. Är även domare i lydnad, person- och viltspår samt föremålssök. Är även utställningsdomare.

Efter Kirre kom en ny dam, Jissa som var helt underbar, även hon Bayersk viltspårhund som blev 12,5 år. Med henne arbetade och tävlade jag med lydnad, agility, och spår klass 3 samt viltspårschampion. Hon var inte bara smart hon var även snygg och många priser blev det, Jissa blev Århundradets hund, Multichampion 2012 då vi firade 100 år på SHK.

2013 kom Yes som är en Perro de aqua espanol. En riktig liten gullunge med mycket bus och hyss. Med Yes arbetar och tävlar vi i lydnad där vi är i klass 3, personspår Guldhund, Personsök bronsklass, Nose Work klass 2. Yes är en tjej som älskar att jobba och vara till lags.

Har varit med i SHK sedan 1984.

 

E-post

Revisorer

Hanna Therbén

Revisor

Joakim Brunnström

Revisorsuppleant