Yvonne Jagersten

SHK:s passade oss perfekt utifrån den hund jag har

Jag är uppvuxen i en familj där det alltid fanns hundar. Min första egna hund blev en Bayersk viltspårhund, som hette Kirre och blev 16 år. Vi började med lydnad i klubben som då kallades SSHK. Blev sedan tillfrågad om jag ville bli ringsekreterare. Då låg klubben vid Södertälje Syd och vi stod och ropade order till kursarna mellan järnväg och motorväg. Då hade jag blivit lydnadsinstruktör. 1988 flyttade vi till Bastmora och jag var med vid uppbyggnaden av klubben.

Jag vidareutbildade mig inom hunderiet och det blev lydnad, personspår, viltspår, nu senast Nose Work. Är även domare i lydnad, person- och viltspår samt föremålssök. Är även utställningsdomare.

Efter Kirre kom en ny dam, Jissa som var helt underbar, även hon Bayersk viltspårhund som blev 12,5 år. Med henne arbetade och tävlade jag med lydnad, agility, och spår klass 3 samt viltspårschampion. Hon var inte bara smart hon var även snygg och många priser blev det, Jissa blev Århundradets hund, Multichampion 2012 då vi firade 100 år på SHK.

2013 kom Yes som är en Perro de aqua espanol. En riktig liten gullunge med mycket bus och hyss. Med Yes arbetar och tävlar vi i lydnad där vi är i klass 3, personspår Guldhund, Personsök bronsklass, Nose Work klass 2. Yes är en tjej som älskar att jobba och vara till lags.

Har varit med i SHK sedan 1984.

 

E-post