Kari Ljung

Jag heter Kari Ljung och min hund är Morris. Jag har varit med SHK Södertälje sedan 2002. Började gå lydnads-/personspårkurs med min dåvarande hund Walle. Vi blev så taggade att vi fortsatte med alla kurser vi kunde tänka oss som sen resulterade i att jag började utbilda mig som lydnads-/personspårinstruktör samt (person)spårdomare. Intresset för lydnad avtog och vi koncentrerade oss på personspåret. Walle var en dröm att spåra med och mitt mål är att Morris en dag ska bli lika duktig.

Jag har haft många personspårkurser genom åren med bl.a Anna-Lena Mann och det var vi som satte de första riktlinjerna av spårproven. De som senare med övriga instruktörer har reviderats och arbetat fram de nuvarande spårprovsreglerna. Det viktiga för de som både har kurser och vi som dömer är att kunna vara med att påverka då vi har erfarenheten.

Numera dömer jag bara spårprov och går själv lydnadskurser med Morris i Sthlm för Johan ”Fria Hundar”. Jag har gått hos honom i flera år även med min förra hund Roy. Den lydnadsformen/filosofin passar mig/oss perfekt

E-post

  • Spårdomare, styrelsesuppleant