Thomas Wideberg

Mitt intresse för hundar väcktes redan i barnvagnen när jag fick sällskap av farfars boxervalp Buck som inte orkade gå hela promenader. Några problemfria hundar senare har jag i dag två omplaceringar, Sam som är en rysk spårhund och Schnauzern Morris.

Morris tog jag hand om då förra ägaren blev sjuk och skulle avliva honom eftersom han var (och är fortfarande ibland) en krävande personlighet. Denne Morris är också anledningen till mitt djupare intresse för hundar som fick mig att leta efter kunskap. Läste mycket böcker, gick olika kurser och kontaktade hundcoacher.

Till slut fick jag tips om Johan Anderssons ”Fria hundar” som höll kurser på SHK i Södertälje. Här har vi trivts väldigt bra, både med kursutbud och kunniga instruktörer och har nu påbörjat min utbildning till instruktör inom främst vardagslydnad och spår.