Tillsammans kan vi bromsa smittan

Den stundande påskhelgen och övriga högtider framöver under våren blir inte som de brukar. Istället för att träffa våra vänner och anhöriga för att fira och umgås måste vi tänka på att skydda varandra från smittspridning av covid-19.

Var och en i Sverige har ett ansvar för att förhindra spridning. De nya allmänna råden innebär att man bör undvika större sammanhang där flera personer träffas, som fester, bröllop och andra tillställningar. Det är också viktigt att människor håller avstånd till varandra på exempelvis idrottsplatser, gym, köpcentrum, i kollektivtrafiken med mera.

Vi inom SHK Södertälje följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer och som ideell förening håller vi avstånd utomhus, samlas inte i klubbstugan utan tränar våra hundar på armlängds avstånd. Se till att tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.

Stanna hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber. Ni i riskgruppen över 70 ska inte ha sociala kontakter enligt myndigheterna.