NYA KURSSTARTER höst 2023

TÄVLINGSLYDNAD (GRUND ROOKIE-KURS), start 3/10

I tävlingslydnadskursen ska hunden kunna utföra ett antal grundläggande moment, till exempel sitt, ligg och gå fot – precist och snabbt. SHK har en egen provform i tävlingslydnad där den lägsta klassen är Rookie-klass. Företrädningsvis jobbar vi med hunden i koppel. Inga förkunskapskrav.

Tisdagar kl 18.00-20.30, 6 tillfällen med start den 3/10. Kursavgift 1 500 kr.

Instruktör: Ann-Sofie Johansson

Anmäl till anmalan.eskilstuna@svenskahundklubben.se

LYDNADSGLÄDJE (RALLYLYDNAD) NYBÖRJARE start 14/10

Lydnadsglädje är en kul aktivering som bygger på glädje och öka samarbete mellan dig och din hund.

Lördagar kl 10.30-13.00, 6 tillfällen med start den 14/10. Kursavgift 1 500 kr.

Instruktör: Niclas Larsson

Ytterligare information kommer närmare kursstart.

Anmälan skickas till : anmalan.eskilstuna@svenskahundklubben.se

Anmälan skickas till : anmalan.eskilstuna@svenskahundklubben.se

Kurser där startdatum inte är bestämt:

Specialsök

Hårda spår

Anmälan skickas till : anmalan.eskilstuna@svenskahundklubben.se

—————————————————————————————————

Information om våra kurser

Valpkurs

Är du nybliven hundägare och vill ha hjälp med att få din valp att fungera i vardagen.

Vi tränar samarbete och vägledning om hur du lär din valp att utföra sig fint i olika situationer. Sitt, ligg, inkallning och följsamhet är några av inslagen. Inga förkunskaper krävs!

Vardagslydnad

Den här kursen inriktar sig på att du och din hund ska kunna fungera bra i vardagen. Här handlar det om att hunden ska kunna ganska få moment, som t ex gå fint i koppel, vänta, komma etc, trots störningar av olika slag. Under sex tillfällen hanterar vi de olika momenten i situationer som ofta uppstår i vardagen. Hunden bör vara minst 6 månader gammal.

Tävlingslydnad

Hunden ska kunna utföra ett antal grundläggande moment, till exempel sitt, ligg och gå fot. SHK har en egen provform i tävlingslydnad där den lägsta klassen är Rookie-klass. Inga förkunskapskrav!

Hårda spår

Vi tränar på att lägga spår på grus för att sedan fortsätta på asfalt. Det är kortare liggtider jämfört med skogsspåren, 20 min till en timme när hunden förstått och kan hitta spårkärnan. Målet är att hunden ska klara övergångar från olika underlag som t ex från en grusväg och ut på en parkeringsplats.

Specialsök, röd kong

Grundläggande kunskap i specialsöksarbete är att känna igen doften av röd kong, att markera doften, såväl inomhus som utomhus, på olika höjder, i fordon och lådor. I specialsök får hunden använda sitt främsta sinne – luktsinnet, som ju länge framgångsrikt utnyttjats inom polis- och tullväsendet. Att få använda nosen tycker de flesta hundar är spännande och ger både hund och förare fysisk och mental stimulans. Alla hundar kan delta.

Personsök

Hunden skall hitta och markera människor som ligger mer eller mindre dolda i terrängen.
I personsök testas ekipagen i provform och erhåller godkänt eller icke godkänt omdöme och sedan i flera klasser: Start, Järn, Brons, Silver, Guld
Det finns olika sätt att lära in och träna sök. Hunden markerar hittad figurant antingen genom att bli kvar och skälla vid figuranten eller genom att i munnen ta en markeringsrulle, som hänger i halsbandet, och återvända till sin förare. När man tränar sök skall man vara flera ekipage så att man kan hjälpas åt att gömma sig som figurant.
I princip kan alla hundar vara med och träna. De allra minsta hundarna kanske kan ha svårt att jobba i snårig och svårtillgänglig terräng.

—————————————————————————————————

HUNDTEST

Genom att göra ett hundtest får du en beskrivning av din hunds
egenskaper och reaktioner i vardagliga situationer.

Anmälan hundtest