Tisdag 14 mars kl 18.00 startar följande kurser:
Valpkurs – instruktörer Ammi Olsen/Lena Wallin
Vardagslydnad – instruktör Nicklas Larsson
Tävlingslydnad – instruktörer Ann-Sofie Johansson/Jan-Erik Englund
Plats: klubbstugan
6 tillfällen för 1 200 kr (pensionär 1 000 kr).
Medlems- och kursavgift ska vara betalda innan kursstart.
Kursavgiften betalas på bankgiro SEB 5388-1546 eller på swish 123 661 33 01 (ange på betalningen kursdeltagarens namn och kursen du anmält dig till).
Medlemsavgift betalas via hemsidan, under rubriken “Bli medlem” där väljer du det medlemskap du vill ha.
Anmälan skickas till : anmalan.eskilstuna@svenskahundklubben.se
Hårda spår startar nån gång i april, mer information kommer.
Hårda spår innebär att hunden ska spåra på asfalt eller betong. Det som skiljer är att vittringen blir mycket mindre än om man lägger ett spår i till exempel skogen. Hunden måste vara mer noggrann för att hitta spåret och kunna följa det. Viltspår är ett spår där man drar ett ben från ett vilt djur längs med spåret.
Anmälan skickas till: anmalan.eskilstuna@svenskahundklubben.se
—————————————————————————————————
Information om våra kurser
Valpkurs
Är du nybliven hundägare och vill ha hjälp med att få din valp att fungera i vardagen.
Vi tränar samarbete och vägledning om hur du lär din valp att utföra sig fint i olika situationer. Sitt, ligg, inkallning och följsamhet är några av inslagen. Inga förkunskaper krävs!
Vardagslydnad
Den här kursen inriktar sig på att du och din hund ska kunna fungera bra i vardagen. Här handlar det om att hunden ska kunna ganska få moment, som t ex gå fint i koppel, vänta, komma etc, trots störningar av olika slag. Under sex tillfällen hanterar vi de olika momenten i situationer som ofta uppstår i vardagen. Hunden bör vara minst 6 månader gammal.
Tävlingslydnad
Hunden ska kunna utföra ett antal grundläggande moment, till exempel sitt, ligg och gå fot. SHK har en egen provform i tävlingslydnad där den lägsta klassen är Rookie-klass. Inga förkunskapskrav!
Hårda spår
Vi tränar på att lägga spår på grus för att sedan fortsätta på asfalt. Det är kortare liggtider jämfört med skogsspåren, 20 min till en timme när hunden förstått och kan hitta spårkärnan. Målet är att hunden ska klara övergångar från olika underlag som t ex från en grusväg och ut på en parkeringsplats.
Specialsök, röd kong
Grundläggande kunskap i specialsöksarbete är att känna igen doften av röd kong, att markera doften, såväl inomhus som utomhus, på olika höjder, i fordon och lådor. I specialsök får hunden använda sitt främsta sinne – luktsinnet, som ju länge framgångsrikt utnyttjats inom polis- och tullväsendet. Att få använda nosen tycker de flesta hundar är spännande och ger både hund och förare fysisk och mental stimulans. Alla hundar kan delta.
Personsök
Hunden skall hitta och markera människor som ligger mer eller mindre dolda i terrängen.
I personsök testas ekipagen i provform och erhåller godkänt eller icke godkänt omdöme och sedan i flera klasser: Start, Järn, Brons, Silver, Guld
Det finns olika sätt att lära in och träna sök. Hunden markerar hittad figurant antingen genom att bli kvar och skälla vid figuranten eller genom att i munnen ta en markeringsrulle, som hänger i halsbandet, och återvända till sin förare. När man tränar sök skall man vara flera ekipage så att man kan hjälpas åt att gömma sig som figurant.
I princip kan alla hundar vara med och träna. De allra minsta hundarna kanske kan ha svårt att jobba i snårig och svårtillgänglig terräng.
HUNDTEST
Genom att göra ett hundtest får du en beskrivning av din hunds
egenskaper och reaktioner i vardagliga situationer.