Kurser

Planering av höstens kurser pågår. 

Lämna gärna en intresseanmälan på mejladressen NEDAN för vilken kurs du skulle vilja att vi genomför.

anmalan.eskilstuna@svenskahundklubben.se

Grundkurs i nosarbete

Fortsättningskurs i nosarbete - fullt

Kursen startar söndagen den 1/9 och genomförs vid 6 tillfällen, max 6 deltagare.

En kurs för dig som vill introduceras i nosarbete och lära dig grunderna.

Kurstillfällen: söndagar 1/9, 8/9, 15/9, 22/9, 29/9 och 6/10.

Tid: 15.00 – ca 17.15

Instruktör: Alexandra Doslic

Kursavgift: 1 500 kr (pensionär 1 300 kr) samt medlemsavgift om medlemsskap i SHK saknas.

Nosarbete är en form av specialsök som går ut på att hunden ska söka efter specifika dofter och markera dem för oss. Under den här kursen kommer hundarna att lära sig att känna igen och hitta doften eukalyptus.

Nosarbete passar alla typer av hundar!

När hunden får arbeta med sin nos så tillfredsställs inte bara hunden genom att den får jobba med något som är naturligt för den, utan det är också ett bra sätt att stärka samarbetet och relationen mellan dig och din hund.

Även hundar som är utåtagerande, osäkra eller högtemprerande kan få utlopp för sin energi och stärka sitt självförtroende med hjälp av nosarbete. Hundar som har genomgått en operation, är äldre eller lite nedsatta i någon form kan med fördel tränas i nosarbete.

Krav: Hunden ska vara vaccinerad enligt SHK:s bestämmelser. Föraren ska vara/eller bli medlem i SHK Eskilstuna/Torshälla.

Anmäl till den här mejladressen:

anmalan.eskilstuna@svenskahundklubben.se

Skriv ditt namn och kursens namn på din anmälan.

 

Kursen startar måndagen den 26/8 och genomförs vid 6 tillfällen, max 6 deltagare.

Kursen är för dig som gått grundkursen i nosarbete och som vill utvecklas vidare med din hund och vill lägga i en högre växel med träningen.

Kurstillfällen: måndagar den 26/8, 9/9, 16/9, 23/9, 30/9 och 7/10.

Tid: 18.00 – ca 20.30

Instruktör: Alexandra Doslic

Kursavgift: 1 500 kr (pensionär 1 300 kr) samt medlemsavgift om medlemsskap i SHK saknas.

Har du inte gått grundkurs så ska din hund kunna söka eukalyptus doften samt ha tränat alla moment (behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök).

I kursen kommer vi att fortsätta träna hunden i att söka i olika miljöer. Vi kommer att vara på olika områden/miljöer inom Torshälla/Eskilstuna, vid kurstillfällena. Vi kommer träna på uthållighet, höga/djupa & otåtkomliga gömmor, störningsdofter och så kommer vi att introducera doften lagerblad.

Efter kursen kommer du kunskap och de verktyg som behövs för att kunna sätta igång med att tävla i nosarbete.

Krav: Hunden ska vara vaccinerad enligt SHK:s bestämmelser. Föraren ska vara/eller bli medlem i SHK Eskilstuna/Torshälla.

ExeMPEL PÅ KURSER:

VALPKURS

Är du nybliven hundägare och vill ha hjälp med att få din valp att fungera i vardagen.

Vi tränar samarbete och vägledning om hur du lär din valp att utföra sig fint i olika situationer. Sitt, ligg, inkallning och följsamhet är några av inslagen. Inga förkunskaper krävs!

VARDAGSLYDNAD

Den här kursen inriktar sig på att du och din hund ska kunna fungera bra i vardagen. Här handlar det om att hunden ska kunna ganska få moment, som t ex gå fint i koppel, vänta, komma etc, trots störningar av olika slag. Under sex tillfällen hanterar vi de olika momenten i situationer som ofta uppstår i vardagen. Hunden bör vara minst 6 månader gammal.

TÄVLINGSLYDNAD (ROOKIE)

Hunden ska kunna utföra ett antal grundläggande moment, till exempel sitt, ligg och gå fot. SHK har en egen provform i tävlingslydnad där den lägsta klassen är Rookie-klass. Inga förkunskapskaper.