Hem

Välkommen hundägare till Svenska Hundklubben VSN!

Klubbens anda genomsyras av en vänlig attityd där eldsjälar sprider glädje och engagemang, ser och uppmärksammar individens behov och problem. Vi jobbar aktivt för att förstärka SHK-andan, både inom organisationen och med externa aktörer.

Vi erbjuder kurser, utbildningar, tävlingar och prov samt utställningstillfällen för ägare av alla sorters hundar. Klubbens moderna hundfilosofi genomsyrar all verksamhet och den samlade kompetensen finns tillgänglig på ett rikstäckande plan genom lokalklubbar och träningsmöjligheter inomhus och utomhus.

Vi arbetar med lydnad, följsamhet och samarbete mellan hund och förare. Vår hundfilosofi utgår från hundens välmående. Den baseras på tre grundläggande roller: trygghetsrollen, samarbetsrollen och bestämmanderollen. Vi har hämtat den från Kenneth Svartbergs modell som utgår från dessa tre roller.

Trygghetsrollen
Det är basen i relationen mellan hunden och ägaren/föraren. Den präglas av vänskap, trygghet och en vänlig inställning. Vi fokuserar på att lära oss att tolka och förstå hundens signaler och språk.

Samarbetsrollen
Vi arbetar med positiv förstärkning. Att belöna samarbetet genom röst, godis, leksaker och ditt eget kroppsspråk.

Bestämmanderollen
Används i huvudsak som ett sätt att förhindra hundens oönskade beteenden. Kroppsspråk och röst är ofta de bästa verktygen att kommunicera bestämmanderollen. Det är viktigt att observera hundens beteende och genast uppmuntra och släppa bestämmanderollen när hunden bryter sitt oönskade beteende.

Vi håller till runt Vingåker med omnejd.

senaste nytt

Vingåkers Tomteparad

Hej bästa VSN-medlem! Nu börjar det lida mot jul och de sedvanliga julförberedelserna och traditionerna drar snart igång. Nytt för i år är att Svenska hundklubben VSN kommer att delta…

medlemsutmärkelser & resultat

SPONSORER

Hittade inga inlägg.