Föreläsning – Hoopers!

Inbjudan om föreläsning om den relativt nya hundsporten Hoopers

Anmäl dig här!


Vad är Hoopers?

Hoopers är en hundsport för hundar och människor. Hoopers, även känd som Hoopers-Agility eller NADAC Hoppers, är en sport från USA. Denna hundsport, som fortfarande är relativt ung i Europa, får långsamt men säkert fler och fler anhängare.

Hoopers är en hundsport där målet är att bemästra en hinderbana bestående av så kallade hoops (bågar), tunnlar, tunnor och staket utan fel. Ett smidigt samarbete mellan förare och hund och en hög grad av skicklighet är de viktigaste grunden för denna hundsport.

Hur fungerar Hoopers?
Hoopers består av en bana som hunden måste gå igenom i en viss ordning. Till skillnad från Agility behöver hunden inte hoppa på en Hoopers-bana. Banan består av bågar, tunnlar, tunnor och staket (grindar). Ordningen, avståndet och antalet hinder beror på klassen som hund och förare startar i.

En stor egenhet är att hundföraren INTE springer. Hundföraren tar sin hund till start i början och går sedan in i sitt utsedda dirigeringsområde, som inte får lämnas under tiden hunden springer på banan. Hunden guidas på distans med endast kroppsspråk, och ljudsignaler.