Andra hundcaféet

Även den andra HundCafé-träffen var mycket välbesökt av båda hussar/mattar och hundar. Över 30 personer och mer än 15 hundar kom och fikade och lyssnade på Marie Henriksson som till vardags driver hunddagiset Telge Hundcenter i Wedaområdet i Södertälje. Hon har även specialiserat sig på förebyggande och avhjälpande hundfriskvård och -rehabilitering.

Marie förevisade hur man kan använda balansbollar för att stimulera hundens olika muskler, bland annat för att stärka ryggmusklerna.

-Träning med balansboll används i rehabilitering för hundar eftersom bollen har en förmåga att nå alla muskler i kroppen och bygga upp styrka och balans, berättade hon och visade hur man kan göra.

Hon berättade också att balansbollen är en mycket bra träning för försiktiga eller rädda hundar eftersom den höjer självförtroendet hos hunden.

-Jag jobbar med hundens välbefinnande, säger Marie som även är diplomerad hundmassör.

Nästa HundCafé, den 16 februari klockan 12-14 har Rallylydnad som tema. Då kommer Sara Ryrfeldt och berättar mer om vad Rallylydnad är och ger träningstips. Dessutom serveras go-fika, för husse/matte och våra fyrbenta vänner. Vi ses väl även nästa söndag? Välkomna!