Här har vi en översikt på planerade föredrag. Både schemalagda och ännu inte schemalagda, samt förslag på föredrag. 
Här anmäler du ditt intresse

Planerade temakurser

Hjälp! Hundslagsmål!

Hjälp! Hundslagsmål!

Kvällsföredrag i Bastmora tisdag 18 feb 18.00-21.00 (c:a)

En av de viktigaste lärdomarna för hundälskare att bära med sig, lär vara hur hundslagsmål kan undvikas och hur de avbryts. Ändå är detta ett område som för många är höljt i dunkel – kanske för att det är obehagligt att ens tänka på. Kunskapen är dock något som kan rädda hunden från, såväl fysiska, som psykiska skador.

FÖRELÄSNINGEN
Under den mycket uppskattade och intressant föreläsningen reder vi ut varför slagsmål uppstår, hur du kan förebygga dem och givetvis – vad du bäst gör för att avbryta dem. Föreläsningen vänder sig i första hand till till klubbens SHK-medlemmar (inte minst till dig som är instruktör i SHK), men i mån av plats är också ”icke-medlemmar” välkomna.

FÖRELÄSARE

Föreläsare är Irene Westerholm från ”Hundläroverket”, med mycket gedigen erfarenhet och kunskap inom det aktuella området . Se vidare under länken https://www.hundlaroverket.se/om-oss/irene-westerholm-5234659

PROGRAMTIDER

18.00 – Kvällen inleds med fika och mingel

18.30 – 21.00 Föreläsning med diskussioner

ÖVRIGT
Priset för den intressanta och spännande kvällen är endast 225 kronor för medlemmar i Svenska Hundklubben. Avgiften betalas via Swish eller kontanter under kvällen. I mån av plats har också icke-medlemmar möjlighet att anmäla sig och delta – priset är då 325 kr. Intresseanmälan mejlas senast söndag 26 januari till Jan-Lennart.Andersson@svenskahundklubben.se. Anmälan behöver innehålla namn, mobilnummer, mejladress.

Varmt välkommen!

SHK Södertälje

Kurs- och utbildningsgruppen
gm /Jan-Lennart Andersson
0768-814666

  1. Kurskallelse skickas två veckor innan kurs. DS

Vindlära viktigt i nosarbete!

Kvällsföredrag i Bastmora torsdag 12 dec 18.30-21.00

Du som är aktiv funktionär eller ”vanlig” medlem med intresse för hur hunden använder sin nos i samband med spår, sök, Nose Work eller annat nosarbete, inbjuds härmed till ett mycket spännande och intressant föredrag på SHK Södertäljes klubbområde i Bastmora.
Föredraget ska ses som en del i SHK Södertäljes satsning att bredda det gemensamma kunnandet om hur hunden använder sin nos

FÖREDRAGET
Föredraget avhandlar frågor som:
– Vad behöver du som förare känna till, för att bättre förstå din hunds arbetssätt?
– Varför blir det ofta missförstånd mellan hund och förare?
– Vad är rätt och fel i hundens resp. förarens beteende?
– Hur kan ni tillsammans träna vidare för ett bättre samarbete?

FÖRELÄSARE
Föreläsare Siw Rüdén har 16 års erfarenhet från Försvarets Hundtjänstenhet med olika tjänstehundar. Hon har utbildat patrullhundsekipage till Hemvärnet under många år. Inom Nose Work har hon dömt och haft utbildningar grundkurser och fortsättningskurser sedan 2014. Siw är lärare i specialsök och har utbildat ett 40 tal instruktörer i specialsök. Just nu har hon fyra labradorer och är aktiv i jakt/prov verksamhet.

PROGRAMTIDER

18.30 – Kvällen inleds med fika och mingel

19.00 – 21.00 Föreläsning med diskussioner samt praktiska moment ute, inga hundar .

ÖVRIGT
Priset för den intressanta och spännande kvällen är endast 100 kronor för medlemmar i Svenska Hundklubben (SHK) och betalas via Swish eller kontanter under kvällen.  I mån av plats har också icke-medlemmar möjlighet att anmäla sig och delta – priset är då 200 kr.
Intresseanmälan mejlas senast söndag 1 december till Jan-Lennart.Andersson@svenskahundklubben.se.

Anmälan behöver innehålla namn, mobilnummer, mejladress.

Varmt välkommen!

SHK Södertälje

Kurs- och utbildningsgruppen
gm

/Jan-Lennart Andersson
0768-814666

PS.
Kurskallelse skickas ut torsdag 5 dec
DS.