Sommarläger 2020

En härlig helg med hundträning, så stäng av alla måsten i vardagen och ägna dig helt åt träning med din hund. Sensommarlägret på Assö vid Barnens Ö den 11-13 september utlovar, inte bara en härlig och vacker träningsmiljö, god mat och rikligt med tillfällen till träning, utan också stora möjligheter att möta och lära känna människor, som delar ett gemensamt intresse – nämligen hund!

Under några fartfyllda dagar erbjuder arrangörerna SHK Uppsala och Södertälje en godispåse av tävlingslydnad, nosework, special- och föremålssök. Som om inte det vore nog; under helgen finns det även möjlighet att träna alla typer av spår, som person-, vilt- och hårda spår samt personsök. Så se möjligheterna, träffa nya människor och ha trevligt tillsammans.

Varmt välkomna!

info

Anmälan till sensommarägret den 11-13 september 2020
Vi håller till på Assö vid Barnens Ö.
Boende i olika stugor med enkel- & dubbelrum.

ANMÄLAN: Senast den 1a augusti

Vi erbjuder en hel helg med mycket skoj och hundprat.
I priset ingår boende, träning hela helgen samt lunch för två dagar.
Middag och frukost tar du med själv men vi äter vi tillsammans.
Stugorna har flera rum med gemensamt kök med kyl samt dusch och toalett.

PRIS:
Enkelrum 2.700kr inkl träning och lunch
Del i dubbelrum 2.300kr inkl. träning och lunch

BETALNING: Senast den 1 augusti till PG 130905-3

Lägrets tid: fredag kl. 15.00 till söndag ca 13.00
Med reservation för ev. ändringar

Frågor om något – kontakta:
–  Marie Svenberg SHK Uppsala (e-post: shklager@gmail.com. )

De träningspass vi erbjuder är:

  • Fredag em: Tävlingslydnad, Nosework, Specialsök och Föremålssök
  • Heldag lördag: Personspår, Viltspår, Personsök och Hårda spår.
  • Söndag fm: Tävlingslydnad, Nosework, Specialsök och Föremålssök

Resvägar

Uppsala till Assö Kör 92.3 km i 1 h 40 min 
Södertälje till Assö Kör 141.5 km i 2 h 3 min
Västerås till Assö Kör 189.8 km i 2 h 21 min   
E-tuna till Assö  Kör 216.1 km i 2 h 43 min    

information om träningarna

 – klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om de olika träningarna

Vill du ha lite nya idéer till hur du ska aktivera din hund till vardags? Enkla saker som ni kan göra på promenaden eller hemmavid? Aktiviteter som hunden uppfattar som lek och därmed ökar er kontakt. Jag tar inspiration från bland annat dogparkour, uppletande, rallymix, HTM och freestyle. Det är en fördel om hunden har grundlydnad.

Känner du på dig att din hund tycker att det är roligt att använda sin nos till att spåra, ska du prova på “hårda spår”, som är en extra utmaning för en motiverad hund.

Du behöver inte ha erfarenhet från spårträning tidigare. Du får gärna vara nybörjare eftersom vi anpassar träningen utifrån ekipagens förkunskaper.

Det är väldigt enkelt att träna hårda spår – spåret behöver inte “ligga till sig” särskilt länge, och har du litet svårt att ta dig fram i oländig skogsterräng är förstås grusspår en stor fördel.

I nosework får hunden både mental och fysisk stimulans när den ska hitta doften. De flesta hundar blir väldigt nöjda av att få lösa uppgifter med nosen som hjälp och brukar bli härligt trötta efter ett träningspass. 

Vi kommer att under de två tillfällena rikta in oss på att aktivera och ha kul med våra hundar. Vi kommer att prova på olika banor och se vilka fantastiska nosar hundarna har. Själva ska vi försöka läsa av våra hundar, kunna se när de har hittat doften.

Bra om hundarna har lärt sig doften Eukalyptus.

Alla hundar kan och vill spåra! Eftersom hunden tycker att det är roligt att spåra, smittar det av sig på föraren! Spårträningen gör dessutom att relationen mellan förare och hund fördjupas och förbättras. Träningen kommer läggas upp utifrån varje enskilt ekipage bakgrund och förutsättning.

För den som vill, tittar vi också på lämplig ”följsamhetsträning” (bättre namn än allmänlydnad) för hunden. Det handlar t.ex. om att hunden ska kunna:
1) ”gå fint i koppel”
2) förstå en ”hämningssignal”, d.v.s. kunna lägga band på sig då annat lockar
3) komma på inkallning (även om störningar finns)
4) kunna slappna av i situationer, genom att lära sig att ”vänta”
m.m.

Ingen åldersgräns men du måste ha en fungerande inkallning på din hund, då vi arbetar med lös hund i skogen (en i taget)

Har du en hund som redan kan personsök så blir det mer träning för din hund. Jag anpassar träningen efter er erfarenhet.

För dig som aldrig tränat personsök blir detta en mer ”prova-på-kurser” här på lägret. Det handlar mer om att få en inblick i hur personsök fungerar och om det passar Dig och din hund.

I rallylydnad kan du antingen jobba utifrån tävlingsgrenen rallylydnad eller använda som ett sätt, för att du och din hund ska utveckla följsamhet, kontakt eller bara som en rolig aktivering för dig och din hund.

Under de två tillfällena riktar vi in oss på att ha kul med rallylydnad som grund. Vi väljer ut ett tiotal moment där vi inriktar oss på få en utökad följsamhet med hunden, och bygger en bana med dessa moment.

Tävlingslydnadsträning är inte bara till för dem som är tävlingsintresserade. Det är också en utmärkt aktivitet för att stärka relationen mellan människa och hund. Det handlar ju om, att belöna hunden då den gör rätt saker och alla hundar gillar belöningar!

Vi kommer att träna helt utifrån den nivå som ekipaget befinner sig på, och vi provar olika moment från olika tävlingsklasser.

Viltspår är en av de mest naturliga och effektiva aktivitet man kan sysselsatta sin hund med. Det är en aktivitet som stimulerar hundens hjärna maximalt.

Alla hundar kan lära sig att spåra oavsett ras,storlek eller ålder.

Vi kommer under lägret lära hunden ID-spårning på klöv eller skinn från Klöv Rådjur, skinn Älg och Vildsvin.

Ni kommer att få se vilka fantastiska nosar vår hundar har.

Anmälan

BOENDE FÖRSTAHANDSVAL (obligatoriskt)
EnkelrumDel i dubbelrum*

BOENDE ANDRAHANDSVAL (obligatoriskt)
EnkelrumDel i dubbelrum*TRÄNING FÖRSTAHANDSVAL
Fredag eftermiddag (obligatorisk)
TävlingslydnadNoseWorkSpecialsökFöremålssök

Lördag Heldag (obligatorisk)
PersonspårViltspårPersonsökHårda spår

Söndag förmiddag (obligatorisk)
TävlingslydnadNoseWorkSpecialsökFöremålssök

TRÄNING ANDRAHANDSVAL
Fredag eftermiddag (obligatorisk)
TävlingslydnadNoseWorkSpecialsökFöremålssök

Lördag Heldag (obligatorisk)
PersonspårViltspårPersonsökHårda spår

Söndag förmiddag (obligatorisk)
TävlingslydnadNoseWorkSpecialsökFöremålssök

Kategorier Nyheter
Translate »