MOPSKLUBBEN

Denna rasförening vill verka för en sundare mops och som ställer krav på uppfödarna. Alla hundar som går i avel måste först godkännas av klubben och det är bara valpar efter kontrollerade föräldrar som kan registreras.
Den som köper valp av rasföreningens uppfödare skall kunna känna sig trygg med sitt köp för att föräldradjuren alltid är kontrollerade och avelsgodkända. Chansen är då större att få en friskare mops. Tyska hundar har testats och avelsgodkänts i många generationer och fokus har varit hälsa. Enbart hundar med toppresultat har fått gå i avel. Det har lett till att problem med andning, PL, AD, HD, PDE/NME och hemivertebrae är relativt ovanliga. Detta är orsaken till att vi har valt att samarbeta med tyska uppfödare.

Rasklubben verkar för att medlemmarna lär sig mer om mops och kan ta del av roliga aktiviteter i klubbens regi. Klubben anordnar utbildningar, utställningar, mops race, agility- och freestyletävlingar m.m. Alla som är intresserade av klubbens verksamhet är välkomna som medlemmar. Man behöver inte äga denna typ av mops för att vara medlem.

​I denna klubb värnar vi om yttrandefriheten och respekten mot både medmänniskor och alla djur. Vi verkar för en konstruktiv dialog där fokus ligger på utveckling, samarbete och hälsa. Mopsklubben är en klubb för den som älskar mopsar och här råder yttrandefrihet och respekt mot medmänniskor.

www.mopsklubben.com